Hlavní obsah

Britové „vypili“ letadlo do půl hodiny po startu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britové jsou v evropských dovolenkových destinacích dobře známí svou divokostí. Renomé si ale získávají i u leteckých dopravců. Na nedávném letu turecké nízkonákladové společnosti se posádka potýkala s palčivým problémem nedostatku alkoholu. Žízniví Britové totiž vyplenili zásoby do půl hodiny po vzletu.

Foto: Profimedia.cz

Britové si u tureckých aerolinek připsali rekordní prvenství.

Článek

O nedostatku alkoholických nápojů na letu turecké nízkonákladové společnosti SunExpress informoval server Independent. Konkrétní destinace nebyly zveřejněny, aerolinky však v dané oblasti létají z Birminghamu, Bristolu, Edinburghu, Londýna, Lutonu, Manchesteru a Newcastlu.

Vykoupit zásoby alkoholu do půl hodiny po startu letadla je neobvyklé i vzhledem k faktu, že než se stroj dostane do letové hladiny, trvá to obvykle kolem 15 minut. Předtím, než je možné si bezpečně rozepnout pásy, k žádnému prodeji nedochází.

Vyjma skutečnosti, že alkohol vykoupili Britové, bylo doplňující informací, že se jednalo o zájezd golfistů. Britští cestující byli aerolinkami celkově popsáni jako „více utrácející a hédonističtější“ než pasažéři ostatních národností.

Zákaz alkoholu v letadlech? Důvodů stále přibývá

Cestování

„Víno a pivo jsme vyprodali 25 minut po startu letadla, tohle se nám nestalo na žádném jiném trhu,“ uvedl Max Kownatzki za leteckou společnost.

Stop výtržnictví turistů

Co je pro aerolinky veselou anekdotou, to je ale pro mnohé obyvatele vyhledávaných přímořských destinací noční můrou. Proti řádění opilých Britů se čím dál častěji vymezují v různých částech Evropy.

Kupříkladu Amsterdam loni spustil kampaň, která měla za cíl odradit od návštěvy mladé Brity, kteří tam mířili jen za alkoholem, drogami a sexem. A zdá se, že slavila úspěch, došlo totiž k poklesu tohoto typu turistiky.

S neukázněnými turisty celkově vyrazili do boje i Španělé, kteří přišli se seznamem restrikcí a vysokých pokut za jejich porušení ve většině oblíbených letovisek.

Odrazující kampaň zabrala, do Amsterdamu jezdí mnohem méně Britů

Cestování

Noční cigareta na pláži vyjde na 80 tisíc korun. Španělé přitvrzují

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám