Hlavní obsah

Drama na thajském pobřeží: Obří vlna vtáhla dívku do rozbouřeného moře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako nelítostné drama s nejistým koncem se odvíjela záchrana thajské dívky, kterou během procházky po pláži vtáhla obří vlna do rozbouřeného moře. Čtrnáctileté dítě se nedokázalo vrátit ke břehu vlastními silami a záchranářům trvalo dvacet minut, než jej dostali do bezpečí.

Vlna strhla 14letou dívku do rozbouřeného mořeVideo: Newsflare, AP

 
Článek

„Procházela jsem se s přáteli, když udeřila vlna a srazila mne do moře. Uvázla jsem tam asi na dvacet minut a bála jsem se, že to nepřežiju,“ popsala Alisa Ruengrooková své pocity z incidentu, který se odehrál nedávno u města Songkhla na jihu země. „Pořád jsem myslela na svou matku,“ dodala.

Kamarádům dívky se podařilo před živlem uniknout, načež okamžitě přivolali pomoc. Dramatické záběry, které zprostředkovala agentura AP, ukazují, jak vlny vysoké až tři metry bičují pobřeží a strhávají Alisu zpět do moře.

Šla, kam neměla. Turistka spadla v Thajsku z 60metrového vodopádu

Cestování

Dívka měla co dělat, aby se udržela nad hladinou. Záchranáři jí opakovaně házeli záchrannou vestu a lano, ale silné proudy je stále unášely mimo dosah bojujícího dítěte.

Úsilí pomocníků nakonec slavilo úspěch, k němuž přispěla statečnost dívky i to, že jako dítě z rybářské rodiny má plavecké schopnosti. Alisina matka se o všem dozvěděla ve chvíli, kdy se vracela z práce a kdy dívka už byla v péči lékařů místní nemocnice.

„Byla jsem v šoku, když mi řekli, abych šla okamžitě do nemocnice. Když jsem tam dorazila, ulevilo se mi. Viděla jsem, že Alisa je v pořádku, jako by jí nic nebylo. Jsem vděčná všem, kteří se podíleli na její záchraně,“ uvedla matka.

Tornádo v Thajsku pohltilo výletní loď. Usmrtilo turistu, po dalším pátrají

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám