Hlavní obsah

Tornádo v Thajsku pohltilo výletní loď. Usmrtilo turistu, po dalším pátrají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ban Laem

Nejméně jeden člověk zahynul při nehodě výletní lodi, která se převrhla při tornádu na řece Phetčaburi u thajského města Ban Laem. Jednu další osobu místní úřady nadále pohřešují.

Kamera zachytila, jak vodní smršť převrátila člun s turisty v ThajskuVideo: AP

 
Článek

Podle serveru Thaiger.com se tragédie odehrála v sobotu, když se celkem šest thajských turistů a kapitán vydali na projížďku lodí.

Když živel krátce před západem slunce znenadání udeřil, plavidlo převrhl a všichni na palubě skončili ve vodě, přestože se kapitán snažil se svým motorovým člunem vzdušnému víru ve tvaru sloního chobotu vyhnout. Létající trosky poškodily přilehlé domy.

Záchranáři vyprostili a dostali do bezpečí čtyři ženy a kapitána. Všichni utrpěli zranění, z nichž se zotavují v nemocnici. Pátrání po dvou zbývajících turistech pokračovalo až do půlnoci.

V neděli ráno policie oznámila, že našla mrtvé tělo 25letého turisty z Bangkoku, zatímco po posledním pasažérovi, 27letém muži, stále pátrá.

V Thajsku postaví obří letištní město. Má jít o nejmodernější dopravní uzel v Asii

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám