Hlavní obsah

Šla, kam neměla. Turistka spadla v Thajsku z 60metrového vodopádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O velkém štěstí může hovořit nizozemská turistka Cornelia Pieternellová. Jako zázrakem přežila pád z takřka 60metrového vodopádu, když při výletě uklouzla po mokrých kamenech. K neštěstí by nicméně nedošlo, kdyby žena neporušila zákaz vstupu, přírodní atrakce totiž pro návštěvníky nebyla oficiálně otevřená.

BEZ KOMENTÁŘE: Nizozemská turistka přežila pád z 60metrového vodopádu v Thajsku.Video: Newsflare, AP

 
Článek

K neštěstí došlo v provincii Phang Nga. Ředitel místní asociace průvodců Pisit Sengking uvedl, že cesta k vodopádům nebyla otevřená, což značně ztížilo i ženinu záchranu. „Skupinka turistů chtěla prozkoumat novou destinaci, ale jedna z členek uklouzla a spadla ze 60 metrů podél vodopádu,“ cituje agentura AP Sengkinga.

Žena byla po pádu nehybná, záchranáři po příjezdu zjistili, že si zlomila kyčel a nohu. Zdravotníci měli kvůli kluzkému terénu problémy ženu bezpečně přepravit do sanitky, nakonec museli využít nataženého lana, po němž ji spustili.

Po dlouhých dvou hodinách byla zraněná žena konečně přemístěna na bezpečnou půdu a posléze převezena do nemocnice. „Nebylo to jednoduché. Zdálo se, že začne pršet, takže jsme bojovali ještě s počasím,“ uvedl jeden ze záchranářů Apisak Phasee. „Do záchrany se zapojilo mnoho lidí, díky nim je teď turistka v bezpečí,“ doplnil.

Na thajských vodopádech se každoročně zraní, někdy i smrtelně, desítky turistů. Návštěvníci často podceňují terén a scházejí z oficiálních stezek. Například v roce 2017 jeden turista strávil zraněný u vodopádu celé dva dny. Letos v květnu zase po pádu zemřela žena z Rumunska, která si na okraji vodopádu fotila selfie.

V Thajsku už není marihuana zcela nelegální. Země se teď obává narko turistů

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám