Hlavní obsah

Dělejte větší sedadla, žádá úřad pro letectví americká plus size influencerka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Větší sedadla, toalety i lepší rozmístění cestujících v letadle. Po tom prostřednictvím petice určené americkému úřadu pro civilní letectví volá plus size influencerka Jaelynn Chaneyová, jež tvrdí, že v minulosti kvůli své váze zažila diskriminaci i neúctu od ostatních cestujících. Podle ženy si ale respekt zaslouží lidé všech velikostí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chaneyová, která žije v americkém státě Washington, sama sebe popsala jako obhájkyni lidí všech velikostí i schopností. Prostřednictvím petice po úřadu pro letectví žádá, aby byly lety pohodlné a dostupné pro všechny, včetně rozměrnějších osob.

Její návrh počítá například s tím, že by byli silnější lidé v letadle usazeni u volných sedadel, kam by se lépe vešli, uvádí server Mirror. Aerolinky by podle ženy měly klást větší důraz na systém rozmístění cestujících, aby nikdo nemusel být kvůli své váze ponižován. Společnosti by měly podle ženy také refundovat každé sedadlo, které si lidé musejí přikoupit navíc kvůli svým rozměrům.

Jsou terčem nenávistných komentářů

„Jako plus size cestující jsme já a můj partner zažili během letu diskriminaci a nepohodlí,“ cituje server Independent autorku petice. „Během letu z Pasca do Denveru byl můj snoubenec terčem nenávistných komentářů, nesouhlasných pohledů, a dokonce někteří odmítli vedle něj sedět,“ okomentovala Chaneyová. Doplnila, že při jiném letu musela sedět na jediném sedadle s opěrkami dole, což jí způsobovalo bolest.

Chaneyová má prý zkušenost s lidmi, kterým nepřijde fér, když mají sedět vedle silnějšího cestujícího, který si nezakoupil sedadlo navíc. Když lidem však řekne, že si sedačku zakoupila, čelí naopak komentářům, že je sobecká a zabírá místo jiným.

Jasná a lepší pravidla ohledně usazování jsou podle Chaneyové cílem. Větší by však neměla být jen sedadla, ale například i toalety. Také s nimi rozměrnější lidé podle ženy často zápasí.

Nepustili ji do letadla kvůli tloušťce. Teď jí aerolinky musí platit terapie

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám