Hlavní obsah

Chaloupka celá z čokolády nabízí zájemcům přespání v srdci Paříže

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V samém centru Paříže mohou zájemci přespat v netradičním domku. Je jím pohádková chaloupka, která není z perníku, ale z čokolády. Zájemcům se otevře na pouhé dvě říjnové noci a nejedná se ani o žádný extrémně předražený zážitek, přespání vyjde na zhruba 1270 korun. A některé vybavení lze i ochutnat, píše The Independent.

Foto: Booking.com

Čokoládová chaloupka bude k dispozici jen na dvě noci.

Článek

Za chaloupkou stojí renomovaný čokolatiér Jean-Luc Decluzeau, který se specializuje na výrobu čokoládových soch. Jeho nejnovější výtvor o 18 metrech čtverečních je tak do jisté míry i uměleckým dílem. A ti, kterým se poštěstí v domku přespat, se mohou těšit na opravdu hříšnou noc. Množství vnitřního vybavení je totiž jedlé a je dovoleno ho uždibovat.

Z čokolády je skutečně vše — stěny, střecha, šatník, hodiny, hrnečky, knihy, lustr i krb. Venku zase jezírko nebo záhonky s květinami. Zkrátka opravdové království Willyho Wonky.

Domek, který se nachází v zahradách pařížského Cité de la Céramique, uvítá ale návštěvníky na pouhé dvě noci – 5. a 6. října. Rezervace na první termín je možná od středy, na druhý se spustí 26. září. A cena za přespání je 50 eur, což není na centrum Paříže vlastně nic přehnaného.

Účastníci druhého termínu se navíc nemusejí obávat, že jim zůstane v interiéru ohlodaný nábytek. Ten bude po první noci vyměněn, aby ani druzí nocležníci o nic nepřišli. Jakmile chaloupka splní svůj dočasný účel, bude převezena do muzea čokolády Choco Story.

Reklama

Výběr článků

Načítám