Hlavní obsah

Cestující skončili po 10 hodinách ve vzduchu zpátky na výchozím letišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhých 10 hodin strávili ve vzduchu cestující společnosti Air Greenland, cíle přesto nedosáhli. Letadlo mířící z Kodaně do grónského Kangerlussuaqu nemohlo kvůli počasí přistát, a tak se otočilo a zamířilo zpět.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cesta dlouhá asi 3540 kilometrů se pro cestující změnila v horor. Při úterním letu do Grónska totiž vše vypadalo zcela normálně a idylicky, ale špatné počasí v cíli znemožnilo pilotům přistání. Asi 35 minut kroužili nad letištěm v Kangerlussuaqu a čekali, až se počasí umoudří, k tomu však nedošlo, uvádí server Independent.

Piloti se proto rozhodli odklonit let na nejbližší vhodné letiště, a to na islandský Keflavík. Tam letadlo po asi šesti hodinách a 40 minutách cesty konečně přistálo, aby natankovalo.

Počasí v Grónsku se však nelepšilo, a proto se letadlo vydalo na zpáteční cestu do Dánska a strávilo další dvě a půl hodiny ve vzduchu. Celkem si tak cestující užili i s mezipřistáním desetihodinový let.

K podobné situaci došlo na konci května také u letu společnosti American Airlines. Letadlo mířící z Dallasu do Tokia se muselo kvůli počasí nad Pacifikem otočit a zamířit do Los Angeles. Cestující kvůli tomu strávili ve vzduchu 12 hodin, aniž by dosáhli cíle. Kdyby přitom cestovali z Dallasu do LA přímo, zabral by jim let pouhé tři hodiny.

Cestující strávili 12 hodin ve vzduchu, do cíle přesto nedoletěli

Cestování

Reklama

Související témata:

Související články

Jedna z posledních autentických divočin

Grónsko je destinací pro fajnšmekry, kteří nehledají luxus, ale pravé dobrodružství. Pustá a odlehlá země, kde i v hlavním městě žije jen necelých 20 tisíc...

Výběr článků

Načítám