Hlavní obsah

Cestovatel dostal doživotní zákaz vstupu na Filipíny. Měl urazit imigrační úředníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevhodné chování se nevyplatilo americkému cestovateli Anthonymu Laurencovi, který si vysloužil doživotní zákaz vstupu na filipínské území. Úřady to zdůvodňují tím, že byl hrubý na imigrační úředníky a psal vulgární výrazy do imigračního formuláře. Američan obojí popírá a tvrdí, že orgány v této věci jednají přehnaně.

Foto: Profimedia.cz

Filipíny jsou proslulé krásnými plážemi (ilustrační foto).

Článek

Laurence měl do filipínské Manily přiletět začátkem listopadu. Podle úřadu se choval u pasové kontroly arogantně, jednoho z úředníků měl urazit, a když byl požádán, aby náležitě vyplnil potřebné dokumenty, hodil pas a telefon na dalšího ze zaměstnanců, uvádí server CNN.

„Poté, co jsme Laurencem uvedené informace ověřili v našem systému, jsme zjistili, že napsal smyšlenou adresu, neuvedl své celé jméno, a ještě do formuláře vepsal sprostá slova,“ uvedl imigrační komisař Norman Tansingco. Doplnil, že úředníci mají vysokou míru tolerance nevhodného chování, v tomto konkrétním případě však byly překročeny veškeré meze.

„Nejenže je to naprosto nevhodné, ale ještě to podrývá efektivitu systému,“ dodal Tansingco. „Usilujeme o to, abychom zajistili pro všechny cestovatele hladký průběh. Počítáme tedy s tím, že se všichni budou chovat s respektem. S jakýmkoli porušením pravidel se tvrdě vypořádáme,“ doplnil komisař k případu.

Bylo to jinak, hájí se Američan

Laurence nicméně incident popírá a tvrdí, že nezvýšil na úředníky hlas a rozhodně po nich nic neházel. Prý se snažil požádat zaměstnance o pomoc, když mu formulář na telefonu nefungoval správně. Napotřetí, když systém znovu selhal, se rozhodl k informacím vepsat špatné údaje, aby proces urychlil.

„Okamžitě jsem se za to omluvil, ale úředníka to nezajímalo,“ uvedl pro CNN Američan, který nespecifikoval, co přesně do formuláře napsal. Laurence doplnil, že o zákazu vstupu ho imigrační úřad neinformoval přímo, dozvěděl se to z médií. O návratu na Filipíny v tuto chvíli ale ani neuvažuje.

Jen v letošním roce umístily Filipíny na blacklist 44 cizinců. Mohlo za to údajně nevhodné chování.

Nejkrásnější pláží světa se pyšní Filipíny

Cestování

Reklama

Související témata:
Černá listina

Výběr článků

Načítám