Hlavní obsah

Nejkrásnější pláží světa se pyšní Filipíny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filipínská White Beach je pro letošní rok nejkrásnější pláží světa. Prvenství jí ve svém žebříčku udělil portál Big 7 Travel; při hodnocení hrálo roli několik faktorů, mimo jiné status Blue Flag zohledňující čistotu, anebo popularita na sociálních sítích. V první desítce se objevuje také pláž Navagio na řeckém Zakynthosu.

Foto: Profimedia.cz

Filipínská White Beach dostojí svému názvu. Písek je na ní skutečně bělostný.

Článek

Cestovatelský server Big 7 Travel dal dohromady žebříček celkem 50 pláží, vítěznou White Beach na filipínském ostrově Palawan popisuje jako panenský klenot, jenž se pyšní křišťálovou vodou, jemným bílým pískem, je navíc poměrně obtížně dostupná. Nejčastěji se na ni jezdí lodí. Návštěvníci si tu mohou zapůjčit kajaky a podél pláže se projet vlastním tempem.

Druhou nejkrásnější pláží pro letošní rok je kolumbijská Cabo San Juan, která je součástí národního parku Tayrona, a rovněž je hůře dostupná. Ty, kteří ji chtějí spatřit, čeká dlouhá cesta. Na pláži se však dá kempovat a přespání pod hvězdnou oblohou a za mořského příboje je podle serveru velkým tahákem.

Zástupci z Británie i Islandu

Třetí v žebříčku je pláž Jalousie na karibském ostrově Svatá Lucie. Přezdívá se jí cukrová pláž, a to pro její jemný písek. Následují pláže Kendwa na Zanzibaru, australská Whitehaven Beach, Source d’Argent na Seychelách, Navagio na Zakynthosu, Grace Bay na souostroví Turks a Caicos, Lang Co ve Vietnamu a první desítku uzavírá Hyams Beach v Austrálii.

Foto: Profimedia.cz

Cabo San Juan se nachází v kolumbijském národním parku Tayrona.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Jalousie je ukrytá na karibské Svaté Lucii.

V žebříčku se ovšem nenacházejí výhradně exotické pláže. Dvanáctou příčku například obsadila islandská pláž Reynisfjara s černým pískem, Praia do Camilo v Portugalsku je dvacátá, v hodnocení jsou ale i zástupci Albánie, Velké Británie, včetně Walesu, Anglie, ale také Irsko, Kanada nebo pláž v Barceloně.

Posledním zástupcem v žebříčku je novozélandská pláž Koekohe s obřími kulatými balvany, které připomínají dělové koule. Návštěvníky na ní nepřitahují jen krásné západy a východy slunce, ale právě i určitá mystická atmosféra.

Nejlepší nudistické pláže světa

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zájezdy do exotických zemí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám