Hlavní obsah

Čedok zrušil lety do egyptské Taby z jihu Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovní kancelář Čedok zastavila plánované lety do egyptské Taby z jihočeského letiště. Důvodem jsou obavy o bezpečnost turistů. Klientům, kteří si už dovolené koupili, nabízí kancelář náhradní destinace nebo vrácení peněz. Novinkám to sdělila mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Letiště České Budějovice by mělo v příštím roce odbavit desetitisíce cestujících.

Článek

„Vzhledem k aktuální bezpečnostní situaci jsme se rozhodli odložit plány na přímé lety z Českých Budějovic do egyptské Taby, které měly odstartovat v únoru příštího roku. Prioritou je bezpečnost našich klientů i zaměstnanců,“ uvedla Pavlíková.

Upozornila, že do letoviska, jež leží nedaleko izraelských hranic, se v této zimní sezoně zatím nelétá ani z Prahy. „Všem klientům, kteří si pobyt již zakoupili, postupně nabízíme změnu zájezdu do hotelů v Hurghadě nebo Marse Alam s odletem z pražského letiště nebo vrácení peněz,“ vysvětlila Pavlíková.

Z jihu Čech i na Mallorku

Lety do Taby měly výrazně prodloužit sezonu na Letišti České Budějovice, ta nyní začne místo února až v květnu. „Během letní sezony plánujeme létat z jižních Čech už do pěti destinací. Zájem v předprodejích je velký, například u přímých letů z Českých Budějovic máme zatím nejvíce rezervací do Turecka, v těsném závěsu jsou pak řecké ostrovy Kréta a Rhodos,“ konstatovala Pavlíková. Mezi novinky budou patřit i lety na tuniskou Enfindhu nebo bulharský Burgas.

Ještě více turistů. U slavného Angkoru otevřeli největší kambodžské letiště

Cestování
Foto: Pavel Orholz, Právo

Letiště České Budějovice v hlavní sezoně

Vzrůstající zájem o Letiště České Budějovice potvrdil i jeho ředitel Ivan Trhlík. „Zájem o naše letiště mají i další cestovní kanceláře. Letecké zájezdy bude v příštím roce pořádat například i Exim Tours nebo Fischer,“ upozornil Trhlík s tím, že mezi nové destinace bude patřit i španělská Mallorca.

V uplynulé sezoně z Letiště České Budějovice cestovalo přes deset tisíc lidí, létalo se pouze na řecký Rhodos, Krétu nebo do turecké Antalye. V příštím roce by mělo podle Trhlíka letiště odbavit desetitisíce cestujících.

Z ranvejí v Plané u Českých Budějovic startovala letadla společnosti Smartwings, která po sezoně ohlásila, že plánuje odchod ze všech menších letišť. Nebylo to však definitivní.

„K jednání o provozu z regionálních letišť jsme se vrátili poté, co cestovní kanceláře přistoupily na prodloužení letní sezony a navýšení počtu letů,“ podotkla mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková s tím, že hlavní základnou společnosti nadále zůstávají velká letiště v Praze, Brně a Ostravě.

Cestovní kancelář Čedok bude spolupracovat i s dalšími leteckými dopravci. „Pro odlety z regionálních letišť plánujeme spolupracovat jak s leteckou společností Smartwings, tak ale i s dalšími dopravci, například s Corendon Airlines nebo bulharskou charterovou společností,“ doplnila mluvčí Čedoku Pavlíková.

Cestujícím v obchodní třídě aerolinky nabízely psí žrádlo

Cestování

Reklama

Související témata:
Letecké zájezdy

Výběr článků

Načítám