Hlavní obsah

Cestujícím v obchodní třídě aerolinky nabízely psí žrádlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jídlo v letadle obecně nemá nejlepší pověst, ale v byznys třídě, natož v první, tomu tak obvykle není. Mnohé aerolinky si na kvalitě podávaných pokrmů a nápojů dokonce postavily renomé. Cestující společnosti China Eastern však byli velmi překvapeni, když v palubním menu objevili jako jednu z možností importované psí žrádlo s okrou.

Foto: Profimedia.cz

Cestující obchodní třídy čínské letecké společnosti dostali vskutku prapodivnou nabídku pokrmů.

Článek

O kuriózní události informoval server Independent s odkazem na facebookový profil jednoho z pasažérů čínských aerolinek. Ten příspěvek doplnil o fotografii odpoledního/večerního palubního menu. Na výběr je v něm ze tří předkrmů, z nichž jeden je vegetariánský s okurkou a rajčaty, druhý je variací na oblíbený surf and turf s hovězím masem a krevetami a třetí možností je právě v překladu „dovezené psí žrádlo“.

Jelikož cestující Conrad Wu svůj příspěvek uvedl otázkou: „Co to přesně je?“, je zjevné, že se rozhodl znepokojivě nazvaný předkrm nevyzkoušet. Pod fotografií se samozřejmě strhla lavina komentářů polemizujících o tom, jak k situaci, nepochybně zaviněné špatným překladem, došlo, aniž by si toho kdokoli z personálu všiml, a co mohlo být oním chodem, jehož název byl tak úsměvně změněn.

Mezi vtipnější komentáře patřil ten od uživatele jménem Dai Ching, který uvažuje, zda se nemohlo jednat o párek v rohlíku, známý pod jménem hot dog. Jiný srandista se zaměřil na přídavné jméno importované a zamýšlí se, jestli cestující v ekonomické třídě dostali domácí psí žrádlo.

V hlavní roli banán

Independent kontaktoval leteckou společnost China Eastern s prosbou o komentář, toho se mu však prozatím nedostalo.

V kuriózních situacích, ke kterým dochází na palubách letadel v souvislosti s jídlem, dost často figuruje banán. Jako vegetariánskou verzi snídaně jej letos v únoru obdržel kupříkladu cestující Japan Airlines rovněž v obchodní třídě. Dost často banán jako jediné jídlo dostanou i pasažéři, kteří vyžadují bezlepkovou či veganskou stravu.

Britka si na dovolené omylem objednala koktejl za 53 tisíc

Cestování

Objednal si veganskou snídani v business class. Dostal banán

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám