Hlavní obsah

Britská pošta v Antarktidě hledá nové zaměstnance na počítání tučňáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská organizace poptává neobvyklou pozici. Antarctic Heritage Trust hledá nové zaměstnance pro poštu na antarktické základně Port Lockroy, kteří se budou starat o budovu nebo počítat tučňáky. Jednou z nevýhod je kromě nízkých teplot také absence tekoucí vody. Přesto organizace očekává velký zájem jako obvykle.

Foto: Profimedia.cz

Port Lockroy je nejstarší britskou základnou na Antarktickém poloostrově.

Článek

Na nejodlehlejší poště na světě stráví zaměstnanci pět měsíců, a to během antarktického léta, které trvá od listopadu do března. Podle BBC bude úkolem poštmistrů zejména péče o historické budovy Port Lockroy, první permanentní britské základny na Antarktickém poloostrově. Používala se v letech 1944 až 1962, od roku 2006 funguje jako pošta a muzeum. Jejich provoz mají zaměstnanci zajistit.

Kandidáti, kterých se podle organizace Antarctic Heritage Trust obvykle sejde opravdu hodně, musejí být v dobré fyzické kondici a mít povědomí o životním prostředí. Zároveň jim nesmí být nepříjemná představa drsného prostředí nebo absence tekoucí vody.

V Británii korunovali nového monarchu. Bude vládnout malému ostrůvku

Cestování

Do Port Lockroy obvykle míří i množství turistů, v sezoně roku 2019 jich dorazilo na 18 tisíc. Během pandemie byla však pošta uzavřena, což znamená, že v ní dva roky nikdo nepobýval a nepracoval.

Uzávěrka je v dubnu

Podle jedné z bývalých poštmistrových je Port Lockroy jedním z nejkouzelnějších míst na zemi. „Bylo to vzrušující, museli jsme počítat tučňáky, když se vylíhli. Také musíte často uklízet, takže nemáte moc času se nudit,“ uvedla pro BBC Lauren Elliotová, která se domů do Británie vrátila na začátku pandemie.

„Letos nejedu, ale komukoli, kdo tuto možnost zvažuje, říkám, ať si sbalí batoh a jede. Náš tým je pořád v kontaktu, získali jsme přátele na celý život,“ doplnila.

Manažerka operací pro Antarctic Heritage Trust Lauren Luscombeová uvedla, že pro neobvyklou pozici hledají uchazeče s pestrými zkušenostmi. „Mohou to být zkušenosti z prodeje, ochrany památek, správy budov, vedení a managementu,“ vysvětlila. „Kromě toho je pro nás podstatné, aby nám ukázali, kdo jsou, a to skrze přihlášky a výběrové řízení.“

Lidé, kteří mají o práci zájem, mohou zasílat přihlášky do 25. dubna. Uzávěrka je minutu před půlnocí. Vítězní uchazeči v říjnu podstoupí týdenní výcvik v Cambridge a později odjedou do Antarktidy, kde budou až do března příštího roku.

V teple a luxusu. V Antarktidě se dá kempovat ve futuristických kopulích

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám