Hlavní obsah

V teple a luxusu. V Antarktidě se dá kempovat ve futuristických kopulích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Antarktida už dávno není turismem nepolíbený kontinent. Nově se mohou milovníci glampingu, tedy luxusního kempování, ubytovat ve vyhřívaných kopulích uprostřed ledových plání. Pobyt v táboře nazvaném Echo ale nevyjde levně.

Foto: Profimedia.cz

Antarktida (ilustrační foto)

Článek

Luxusní kemp je dílem společnosti White Desert a je inspirovaný kosmickou architekturou a sci-fi. Podobné zpola průhledné kopule jsou cestovatelům známy třeba z jordánské pouště Vádí Rum nebo dalších míst na planetě.

O inspiraci kosmem svědčí také výzdoba, prostory zdobí fotografie pořízené z Mezinárodní vesmírné stanice a podobně.

„Inspirace interiérů vychází z toho, že jsem se jako dítě moc koukal na Hvězdné války. Velkou výzvou proto bylo, aby interiér vypadal jako kombinace mezi vesmírnou lodí Millennium Falcon a butikovým hotelem,“ cituje server Luxury Launches zakladatele společnosti White Desert Patricka Woodheada.

Vyhřívané kapsle, kterých je dohromady šest, nabízejí i uprostřed zmrzlé antarktické pustiny hostům pohodlí a výhledy do bílé krajiny. Součástí kempu jsou i prostory pro setkávání hostů, stolování, nouze není ani o koupelny, informuje magazín Time Out. Výhodou tábora navíc je, že se dají kapsle snadno rozmontovat a nezůstanou po nich žádné stopy.

Začíná se v Kapském Městě

Pobyt v táboře nevyjde levně. Šestidenní zážitek stojí 65 tisíc dolarů (1,4 milionu korun) na osobu. V této ceně nicméně není zahrnuto jen ubytování, ale i různé aktivity, aby se hosté nenudili.

Po příjezdu z Kapského Města, kde cesta začíná, je na uvítání připraven drink s tisíciletým ledem. Hosté se také mohou zúčastnit ledového safari, procházek nebo lezení po ledovcích.

Smartwings jako první přistály v Antarktidě s Boeingem 737 MAX

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám