Hlavní obsah

Aerolinky se loučí s Jumbo Jetem. Udělají z něj na jeden večer restauraci

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské aerolinky Virgin Atlantic otevírají brány jednoho ze svých Boeingů 747. Tentokrát s ním ovšem lidé nikam nepoletí. Jumbo Jet se totiž promění na jediný večer v restauraci, kde si budou moci návštěvníci vychutnat tříchodové menu nebo si letoun projít a podívat se i do míst, která jsou veřejnosti běžně nepřístupná.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 747

Článek

Společnost Virgin Atlantic se rozhodla omladit svou flotilu a vyřadit z ní některé starší stroje, píše server Mirror. Patří mezi ně právě Boeing 747, který byl prvním vyráběným širokotrupým letounem, jenž začal operovat na začátku 70. let minulého století.

Zájemci se budou moci s letounem rozloučit v rámci unikátní večeře, po které se boeing vydá na poslední let, tentokrát už bez cestujících. Návštěvníky čeká tříchodová večeře nebo drink na horní palubě, kterou letadlo proslulo.

Revolucionáři v letectví. Ryanair jsou nejlepší evropské aerolinky uplynulé dekády

Cestování

V rámci akce se budou moci lidé zúčastnit prohlídky, při které se podívají do míst, která pasažéři nemají šanci vidět. Jde například o prostory, kde při dálkových letech spí posádka a piloti. Rovněž nahlédnou do nákladového prostoru.

Lístky se hned vyprodaly

Akce se koná 12. prosince na londýnském letišti Heathrow a vstupenka na ni stojí v přepočtu necelých 1500 korun. Kvůli koronavirovým opatřením je však značně omezena kapacita, takže lístky jsou už vyprodané.

Jumbo Jety letos vyřadily ze své flotily také aerolinky British Airways. Vlivem pandemie došlo k jejich uzemnění dříve, než bylo původně v plánu. Společnost by chtěla jeden z boeingů otevřít pro veřejnost příští rok na jaře. Měly by se v něm konat prohlídky pro nadšence do letectví a historie.

Bez očkování cestující nepoletí, uvedly australské aerolinky. Další se mohou přidat

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám