Hlavní obsah

Aerolinka chce lákat na nenáviděné prostřední sedadlo neobvyklým způsobem

Při cestování letadlem rozhoduje o pohodlí mnoho faktorů, mezi nimi ale zcela jistě místo. Zatímco se sedadly u okénka či v uličce většina lidí nemá nejmenší problém, prostřední sedadlo je pro mnohé strašákem. To chtějí zlomit aerolinky Virgin Australia, které chtějí k výběru tohoto prokletého místa motivovat neobvyklým způsobem. Loterií.

Foto: Profimedia.cz

Prostřední sedadla většina cestujících nesnáší (ilustrační foto).

Článek

Letecká společnost na sociálních sítích spustila anketu o preferenci míst. Ze zhruba 7500 respondentů jen 0,6 procenta uvedlo, že by si dobrovolně vybrali prostřední sedadlo.

Toto číslo se ale může v budoucnu zvednout, protože Virgin Atlantic chtějí podle serveru CNN spustit loterii, v níž půjde získat až 230 tisíc australských dolarů (3,6 milionu korun). Ta bude nicméně otevřená pouze pravidelným pasažérům cestujícím na prostřední sedačce.

„Ve Virgin Australia děláme věci odlišně a hodně se bavíme při vymýšlení inovací, které povýší celý zážitek z cestování,“ uvedla šéfka aerolinek Jayne Hrdlicková. „Nyní dáme našim loajálním zákazníkům příležitost vyhrát v loterii, a to jednoduše tak, že budou sedět na prostředním sedadle,“ dodala Hrdlicková.

Losování o další ceny

Až do 23. dubna příštího roku budou moci členové věrnostního programu Velocity Frequent Flyer zažádat o zařazení do loterie, pokud budou během svých cest sedět na zmiňovaném prostředním místě. Každý týden bude společnost losovat také výherce dalších různorodých cen, včetně letu vrtulníkem, přespání v severoaustralském městě Cairns či lístků na Australskou fotbalovou ligu.

Podle CNN po oznámení loterie někteří lidé na sociálních sítích uvedli, že se jedná o skvělý nápad. Jiní však kontrují tím, že je ani vidina výhry nedonutí sedět na prostředním sedadle.

V letadle ji posadili mezi dva obézní pasažéry. Teď za to dostala kompenzaci

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám