Hlavní obsah

V letadle ji posadili mezi dva obézní pasažéry. Teď za to dostala kompenzaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australanka Sydney Watsonová si na Twitteru postěžovala na nepříjemný zážitek z letu s American Airlines. Tři hodiny totiž seděla vklíněná mezi dvěma obézními cestujícími, kvůli nimž byla její cesta údajně velmi nekomfortní. Na ženu se na internetu strhla lavina kritiky, aerolinky jí však nakonec nabídly kompenzaci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Watsonová je podle Daily Mailu konzervativní politickou komentátorkou. Společnost American Airlines na její stížnosti dlouho nebrala zřetel, nyní se jí však za nepříjemný zážitek omluvila a nabídla jí letecký kredit v hodnotě 150 dolarů (3700 korun).

„Upřímně litujeme toho, že bylo vaše pohodlí během letu narušeno kvůli dalšímu cestujícímu, který překročil prostor svého sedadla. Snažíme se podobným situacím vyhýbat,“ uvedla společnost v mailu, který Watsonová zveřejnila. Aerolinky rovněž uvedly, že letušky nemohly se vzniklou situací nic udělat, na znamení dobré vůle však dopravce nabídl zmíněný voucher.

Watsonová kompenzaci v jednom z dalších tweetů nicméně zkritizovala. „Raději bych těch 150 dolarů, které mi American Airlines nabídly, vzala a dala je někomu, kdo potřebuje osobního trenéra nebo členství ve fitku,“ okomentovala v souvislosti s obézními cestujícími, mezi nimiž byla na letu vklíněna.

Pasažéři mají různé velikosti, napsaly aerolinky

Z letu, který se uskutečnil 10. října, zveřejnila Watsonová fotografie, na kterých je vidět, že ji spolucestující kvůli svým proporcím utlačují. „Tohle opravdu není přijatelné ani v pořádku. Pokud chtějí být tlustí lidé tlustí, dobře. Něco jiného ale je, když jsem mezi nimi zaseklá a jejich paže se mi zarývají tři hodiny do těla,“ okomentovala žena fotografii.

American Airlines na Twitteru nejprve reagovaly tím, že cestující mají různé tvary a velikosti. To Watsonovou rozezlilo ještě více. „Je mi jedno, jestli je to zlé. Nelíbí se mi předstírat, že takováto tloušťka je něco normálního,“ dodala cestující.

Letadlo se muselo vrátit na letiště kvůli silnému zápachu na palubě

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám