Hlavní obsah

Noční cigareta na pláži vyjde na 80 tisíc korun. Španělé přitvrzují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S neukázněnými turisty bojují oblíbené světové metropole i plážové destinace každá po svém. Na seznam míst, kde se nevyplatí dělat něco zakázaného, se přidal i španělský Benidorm. Nemusíte tam přitom posilněni riojou křepčit nazí v brzkých ranních hodinách, aby vám to vyneslo tučnou pokutu. Úplně stačí, když v noci vstoupíte na pláž. Zákazů je ale daleko víc.

Foto: Profimedia.cz

Španělský Benidorm se ostře vymezil vůči turistům nerespektujícím pravidla.

Článek

Benidorm je jednou z nejoblíbenějších turistických destinací Costa Blanca. Toto „Bílé pobřeží“ je pak samo o sobě jednou z nejnavštěvovanějších oblastí Španělska, a to zejména díky pobřeží dlouhému 220 kilometrů. A právě na pláže si v Benidormu, zhruba 70tisícové metropoli s půvabným historickým centrem, jež je oblíbená zejména u rodin s dětmi, plánují posvítit.

Je zakázáno vstupovat na písek pláží v letovisku mezi půlnocí a sedmou hodinou ranní. Ač je to tím pádem automatické, ještě přísněji je pohlíženo na noční koupání, kempování či spaní na pláži. Každému, kdo bude přistižen už jen při pobytu na písku, hrozí pokuta 750 až 1200 eur (asi 16 370 až 30 220 korun).

Nejdráž vyjde kouření

Pokutu dovolenkáři mohou obdržet i za zdánlivě neškodné hraní míčových her mimo vyhrazené prostory či oblíbené rezervace míst před skutečným příchodem na pláž, které mohou hříšníky přijít až na 3000 korun.

Nepál mění pravidla pro výstup na Everest mrknutím oka. Horolezci jsou frustrovaní

Cestování

Vůbec nejdražší prohřešky souvisejí s ochranou životního prostředí. Kouření na pláži může být pokutováno částkou 2000 eur, tedy zhruba 50 370 korun. Za pití alkoholu na písku mohou turisté vyfasovat peněžitý trest ve výši kolem 19 000 korun, za používání mýdla či šamponu během sprchování na pláži mohou zaplatit 16 500 korun.

Být nahý na pláži, jež nepatří mezi nudistické, je rovněž za 16 500 korun, odejít z pláže bez vhodného ošacení, tedy zřejmě jen v plavkách, bude stát 8 840 korun.

Vysoký trest hrozí i za potenciálně nebezpečné chování související s porušováním pravidel. Kupříkladu plavání v době, kdy je vyvěšena červená vlajka, jež to zakazuje, vyjde na 25 340 korun.

Takže kdyby se hříšný turista popíjející alkohol v noci zapomněl, šel si na pláž zaplavat nahý a nedej bože si pak zapálil cigaretu, může ho to stát víc než 116 000 korun.

S výčtem pokut přišel server Independent, který však upozorňuje na fakt, že Benidorm v tomto směru není výjimkou a podobné zákazy s finančními tresty za jejich porušení platí ve značné části Španělska. Turisté se s nimi setkají kupříkladu v Barceloně, na Ibize či Mallorce.

Barcelona se ostře vymezila vůči jednomu typu turistů

Cestování

Po Benátkách i Sevilla. Radnice chce vybírat za vstup na ikonické náměstí Plaza de España

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám