Hlavní obsah

Tlaková myčka při úklidu uspoří čas i vodu

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistíte pravidelně terasu, dlažbu kolem bazénu nebo často uklízíte bláto z chodníků? Potřebujete zbavit špíny fasádu domu, důkladně omýt stavební či zahradní nářadí. Zasloužilo by vaše auto i jeho podvozek důkladně opláchnout? Vše snadno zvládnete s tlakovou myčkou. Navíc elegantně a s velkou úsporou času i vody.

Článek

Tlakové myčky jsou stále oblíbenější a dnes již patří k běžné výbavě každé domácnosti. K jejich pořízení se mnozí majitelé domů, chat nebo chalup přiklánějí díky široké škále využití, práce s nimi je navíc zábavná a výsledek dokonalý.

Snadno ovladatelné myčky mají ještě další významné výhody: dostanou se do hůře přístupných míst, jako jsou například okapy a nejrůznější zákoutí. A co víc, v době vysokých cen za vodu se mohou pochlubit velmi úsporným provozem: oproti použití klasické hadice ušetří až 80% vody.

Záleží na průtoku a tlaku

Zapomeňte na úmornou práci s kartáčem, koštětem a hadrem. S tlakovou myčkou můžete okolí svého domu udržovat v čistotě po celý rok. Stačí si jen vybrat správný model. Na trhu je celá řada nejrůznějších typů rozdílné technické kvality a odlišného výkonu.

Pokud budete s myčkou pracovat pravidelně a očekáváte od ní vysoký výkon, je třeba se poohlédnout po stroji s vysokým pracovním tlakem. Čím vyšší hodnoty model nabízí, tím je mytí intenzivnější a výsledek dokonalejší.

Nejpropracovanější myčky s poloprofesionálním využitím mohou mít průtok vody až 10 litrů a tlak na hranici 150 barů. Pro běžnou údržbu dlážděných ploch na zahradě a kolem domu však postačí i méně výkonné typy. Kvalitní myčky by měly mít součástky z odolných materiálů a součástí jejich vybavení by měly být kupříkladu i manometr, aktivní naviják nebo integrovaný držák příslušenství.

Pro uživatele je však velmi zásadní i nabízené příslušenství. Pro dokonalejší mytí bývá k dispozici rotační kartáč, zahnutá koncovka zase umožní čištění i těžko přístupných míst. Praktickými doplňky jsou též rotační tryska, prodlužovací hadice, čistič potrubí nebo pískovací souprava, která přisává jemný písek do vodního paprsku. S tímto vybavením snadno zbavíte rzi třeba stará železná vrata, před tím, než je budete chtít nově natřít.

Reklama

Související články

Nasekat dříví na otop, jde to i bez dřiny

Stojíte před hromadou nařezaného dřeva a víte, že vás čeká několikahodinová dřina s čím dál těžší sekerou v ruce. Jenže cesta k úhlednému rázu polínek, který...

Při nákupu pilek i pil se vyplatí uvážlivost

Na zahradě se bez pomocníků se zubatým ostřím jednoduše neobejdete. Vybavit byste se měli nejen ruční pilkou, které vám skvěle poslouží při ošetřování dřevin,...

Štípání dřeva už není úmorná dřina

Zpracovat větší množství palivového dřeva můžete i bez dřiny, litrů potu a bolavých zad. Nevěříte? Potom jste ještě neviděli při práci hydraulickou štípačku na...

Výběr článků

Načítám