Hlavní obsah

Solární sprchy jsou praktickou vychytávkou na zahradu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobám, kdy se zahradní sprcha vyráběla ze zavěšeného barelu, už definitivně odzvonilo. Dnes jsou totiž k dostání moderní solární sprchy, které kromě osvěžení poslouží na zahradě i jako zajímavý designový prvek.

Foto: Mountfield

Designová solární sprcha Diamond se zásobníkem 50 l dodá zahradě exkluzivní rozměr. Kromě horní pevné sprchové hlavice má také praktickou flexibilní hlavici s hadicí o délce 1,5 m. Přepínání mezi hlavicemi je jednoduché. Cena 22 990 Kč

Článek

Když je hezké počasí, je příjemné se při pobytu venku osvěžit nebo ze sebe smýt pot, než se půjdete koupat do bazénu. K tomu se skvěle hodí solární sprcha, která ohřeje vodu způsobem šetrným k životnímu prostředí. Aby však splnila vaše očekávání, je třeba zvolit správný model.

K dostání jsou totiž nejen v mnoha designových provedeních, ale také s různě velkými zásobníky vody. A to od 10 až do 60 l. Ten nejmenší postačí jen na rychlé opláchnutí jedné, max. dvou osob.

Zlatou střední cestu představují sprchy se zásobníkem 15 až 30 l, pod nimiž už se dá osprchovat komfortně (i více osob). Největší zásobníky jsou srovnatelné s klasickou sprchou.

Vybírat lze mezi dvěma typy. Sprchami s pevnou konstrukcí, které je třeba připevnit k pevnému povrchu, např. betonu či dlažbě, a které jsou robustnější a mívají např. i kohoutek pro oplach na nohy, a jednoduššími přenosnými sprchami.

Anketa

Hodila by se vám na zahradu solární sprcha?
Ano. A jak!
53,5 %
Hodila, a proto ji tam máme.
35,9 %
Měli jsme ji/máme ji, ale nikdo ji nakonec nepoužívá.
2,2 %
Ne, je to zbytečnost.
8,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 669 čtenářů.

Ve sprše můžete relaxovat každý den

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Solární zahradní sprchy

Reklama

Související články

Ohniště či krb vnesou do zahrady romantiku

Večery strávené u ohniště nebo venkovního krbu patří k oblíbeným letním kratochvílím. Sálavé teplo otevřeného ohně pak oceníme, když na dveře zaklepou...

Venkovní posezení zútulní praktické doplňky

Venkovní nábytek nabízí nápaditý design a komfort. Na skvělý pocit pohody v exteriéru má zásadní vliv, ale důležitou roli hrají i doplňky a dekorace. Posezení...

Výběr článků

Načítám