Hlavní obsah

V Praze se otevřelo další nákupní centrum, Galerie Harfa

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další obří nákupní centrum se otevřelo nedočkavým zákazníkům ve čtvrtek krátce před polednem. Galerie Harfa, která je doslova nalepená na vysočanskou O2 Arenu, hrdě hlásí, že je zároveň i zábavním centrem. Na prostoru 49 tisíc metrů čtverečních najdete 160 nejrůznějších obchodů. Raritou je střešní terasa Harfy se zeleným parkem o rozloze 9500 metrů čtverečních, kde je připravena zábava pro celou rodinu.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

V nákupním centru Galerie Harfa zákazníci najdou 160 obchodů.

Článek

Zákazníci zde najdou dětské hřiště, kluziště, vodní fontánu, sezónní farmářské trhy a na jaro je přichystáno otevření prvního dinoparku v Praze.

V Galerii Harfa, jejímž hlavním nájemcem je hypermarket Interspar, jsou obchody se značkovou módou, sportovním oblečením a potřebami, obuví, koženými doplňky, potřebami pro domácnost. Některé prodejny v den otevření nabídly zákazníkům speciální slevy.

Obchodní centrum nabízí také služby, například čistírnu, kadeřnictví, bankovní pobočku či výrobu klíčů. Pro návštěvníky jsou otevřeny i kavárny, restaurace, rychlé občerstvení a fitness centrum. Celá stavba nákupního centra vyšla na 150 miliónů eur, tedy zhruba 3,7 miliardy korun, není tedy divu, že včerejším slavnostním otevřením provázel nejlépe placený český moderátor Leoš Mareš.

Ten se hned v úvodu pochlubil, že byl úplně prvním zákazníkem, když v premiérovém obchodě s dětskou módou Lego wear v Česku koupil synovi tričko. Projektanti Galerie Harfa kladli velký důraz na zábavu návštěvníků, která podle odborníků v konkurenčním boji nákupních center bude hrát stále důležitější roli.

Místo ČKD nové nákupní centrum

Nový nákupní monument nelze přehlédnout, když vystoupíte ze stanice metra Českomoravská, nebo na nedalekých tramvajových a autobusových zastávkách. Vyrostl na místě rozhlehlých výrobních a skladových hal bývalého areálu ČKD a pasáží je propojen s víceúčelovou O2 Arénou.

Autem se sem zákazníci dostanou z centra Prahy za zhruba osm minut a zaparkovat mohou na jednom z 1600 krytých parkovacích míst.

Celé centrum Harfa ještě čeká otevření jejího administrativního křídla Harfa Office Park, které se chystá na léto 2011.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám