Hlavní obsah

Tvář pražských Holešovic mají změnit mrakodrapy Tower City

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ke změnám v pražské čtvrti Holešovice by měl přispět nový multifunkční projekt Tower City Holešovice, který kromě luxusních bytů nabídne i kancelářské a oddychové prostory. Nejvyšší budovy by mohly dosáhnout až 42 pater. Plánované investiční náklady se pohybují kolem 177 miliónů eur.

Článek

Na přelomu 19. a 20. století se Holešovice z původní zemědělské krajiny proměnily v důležitou dopravní křižovatku s významnými centry lehkého průmyslu, obchodu a výstavnictví.

V té době vznikl Holešovický přístav, železniční síť i místní průmyslové areály a z té doby také pochází charakter dnešních Holešovic. O století později se historie opakuje a na prahu 21. století nastává opět bouřlivý rozvoj a transformace čtvrti v živé centrum bydlení, pracovních příležitostí a volného času.

.: Projekt Tower City Holešovice nabídne luxusní byty i plochy pro komerční využití. Foto: J Real Estate

Tento trend sleduje i Tower City Holešovice. Nové multifunkční centrum nabídne prostory pro bydlení, zábavu i obchod. Celková užitná plocha projektu by měla dosáhnout 95 000 m2. Jeho největší část budou tvořit luxusní bytové jednotky a prostory pro komerční využití, důraz je však kladen i na kulturní a sportovní využití.

Projekt s dílny CMC architekts počítá se dvěma mrakodrapy a třemi výškovými budovami, které by měly obklopovat mnohem menší stavby. Některé aspekty budov jsou ještě předmětem jednání s městskými a památkovými úřady.

.: Existuje několik variant výškových budov. Foto: J Real Estate

Ve hře je několik variant, ta nejodvážnější počítá s 42 patry pro mrakodrapy, více umírněné řešení plánuje pro nejvyšší budovy "jen" 33 nebo 20 pater. Stavba by měla začít v roce 2010 a developer plánuje dokončení na rok 2015.

.: Samotný objekt Tower City se nachází hned vedle mrakodrapů. Foto: J Real Estate

Reklama

Související témata:

Související články

Pražská magistrála u muzea zmizí v zemi

Hlučná a rušná magistrála před budovou Národního muzea (NM) v centru Prahy snad konečně zmizí. O zklidnění dopravy a zanoření magistrály pod zem nyní...

Nové administrativní centrum v Karlíně

V úterý byla zahájena stavba nového administrativního centra Futurama Business Park v pražském Karlíně v blízkosti metra Invalidovna. Ambiciózní projekt...

O Rohanský ostrov bojují tři investoři

Město učinilo další krok k tomu, aby se mohly měnit Rohanský ostrov a Maniny v moderní městské centrum navazující na historický střed města. Radní včera...

Radnice má novou vizi nákladového nádraží

Nákladové nádraží na Žižkově čeká proměna. Minulý týden schválila radnice změnu územního plánu. Na největším nezastavěném pozemku východně od centra...

Výběr článků

Načítám