Hlavní obsah

O Rohanský ostrov bojují tři investoři

Právo, če

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Město učinilo další krok k tomu, aby se mohly měnit Rohanský ostrov a Maniny v moderní městské centrum navazující na historický střed města. Radní včera poslali do druhého kola výběrového řízení na projekt rozvoje této části Prahy tři ze 17 účastníků soutěže.

Článek

„Rada akceptovala názor výběrové komise, podle níž tři subjekty nejlépe vyhověly zadání,“ konstatoval náměstek primátora Pavel Klega (ODS). Podle informací Práva postoupily společnosti Konsorcium Rohan, Development Pobřežní a Asvenzo Vice.

Jak se podařilo zjistit, pro postup pouze tří účastníků nehlasovala jen náměstkyně primátora Markéta Reedová (SNK ED), která navrhovala oslovit osm zájemců.

Radní podle Klegy posílili v druhém kole kritérium ceny. Na rozhodování bude mít vliv z 80 procent, původně to mělo být 60. Hodnotit se měla nejen cena, ale i urbanismus, harmonogram výstavby a výše pokut při jeho nedodržení. Urbanismus ale radní vypustili. „Není třeba hodnotit, co už zhodnoceno bylo,“ řekl k tomu Klega.

Projekt počítá s obnovením ostrova

Na území Rohanského ostrova směrem k Vltavě je počítáno s plochami pro zeleň, sport a rekreaci. Připravuje se projekt pro územní rozhodnutí na první etapu výstavby parku na Maninách, což započne celkovou regeneraci rekreačních ploch, včetně vodních cest a zeleně.

Ve zdevastovaném terénu obnovíme rameno Vltavy přibližně v místě původního, zasypaného v 19. století. To umožní vytvoření nového Rohanského ostrova, který propojí severní říční kosy. V jižní části území vzniknou plochy přírodní zeleně se sítí promenádních cest,“ popsal Klega.

Rozpočet hlavního města počítá pro rok 2008 na úpravu území Rohanského ostrova s částkou 5 miliónů korun. Ta zahrnuje revitalizaci Rohanského ostrova, včetně oddychové zóny Manin.

Reklama

Související články

Budova budoucnosti v Karlíně

Administrativní budova developerské společnosti Europolis Amazon Court na Rohanském ostrově, která je v současné době ve výstavbě, se stala vítězem mezinárodní...

Výběr článků

Načítám