Hlavní obsah

Vychytávky pro dokonalý piknik zpříjemní pobyt v parcích

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pikniky letos zažívají i díky epidemii koronaviru velký boom. Pobyt na čerstvém vzduchu v dostatečné vzdálenosti od ostatních si dopřává stále více lidí. Přinášíme proto vychytávky na pikniky, které takové venkovní stolování výrazně zjednoduší a doladí k dokonalosti.

Foto: Garden Trading, Annabel James

Přenosné grily jsou lehké, skladné a pro menší grilování skvěle poslouží.

Článek

Ti, kdo chtějí stolovat venku opravdu ve velkém stylu, si mohou přinést kromě klasických skládacích židlí i neobyčejně lehké stolky určené pro přenos na větší vzdálenosti. Mají dvě sklopné části a uprostřed praktické madlo určené pro pohodlný přenos.

Foto: Einrichten design, Werkhaus Design + Produktion

Piknik ve velkém stylu můžete uspořádat s přenosným stolem a využít i praktických přenosných boxů na drinky.

Během podvečerního a večerního piknikování pak oceníte i přenosné lucerny. Ty jsou i na solární energii, a pokud začnete piknikovat brzy odpoledne, večer vám zdarma posvítí na všechny servírované pochoutky.

Foto: Qazqa, Lime Lace

K večeru oceníte přenosné lampy na baterky nebo solární energii.

Pokud chcete na pikniku podávat vychlazené, nebo naopak teplé pokrmy, nezapomeňte na termoizolovanou tašku. Díky ní si jídlo zachová svou teplotu a neztratí nic ze svých kvalit.

Foto: Yellow Octopus, Sophie Allport

Oceníte i přenosné retro rádio nebo chladicí tašku.

Pokud jde o sklenice, dobrou variantou jsou skládací plastové vinné sklenky, které se během cesty nerozbijí. Ti, kdo si ale potrpí na sklo, mohou uplatnit praktické držáky na sklenice, díky nimž se sklenky během poposedávání na pikniku nepřevrhnou.

Foto: Top Drawer, Yellow Octopus

Pokud si chcete vychutnat dokonalý přípitek, nezapomeňte na automatickou chladicí nádobu ani na držáky na sklenky, které lze zapíchnout do trávy.

Ke správnému pikniku bezpochyby patří i přenosná pikniková deka, ideálně s příměsí vlny, která při chladnějších večerech spolehlivě ochrání před prochladnutím.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám