Hlavní obsah

Interiér inspirovaný cirkusem ocení hlavně početné rodiny

Novinky, tnk

Velké rodiny s malými dětmi to mají při zařizování bytu bezpochyby těžké. Obývací pokoj i kuchyň se obvykle mění v neuspořádanou hernu, která jen těžko koresponduje s ostatním vybavením. Dobrým tipem pro rodiny je inspirovat se cirkusovým prostředím, které nebude působit dětinsky, ratolesti pobaví a dodá interiéru ještě hravějšího ducha.

Foto: Chaplins Furniture, Einrichten design, Albert a Moo

Postel může mít tvar trampolíny, držák na tousty zase klece na šelmy a pepřenka kolotoče.

Článek

Prostor zařízený v cirkusovém duchu může hýřit barvami a různými motivy. Rozhodně nejde o sterilní minimalistický prostor, ve kterém by byla na první pohled patrná opotřebení a drobný nepořádek.

Chaos ale k cirkusu tak trochu patří, takže se rozhodně není nutné obávat, že by byl na škodu. Naopak, čím bude prostor pestřejší, tím lépe.

Foto: Mindthegap (2x), Albert a Moo, TakaTomo

Kousky s motivy z cirkusového prostředí skvěle oživí interiér.

Do dětských pokojů můžete volit ty nejbarevnější motivy a plně popustit uzdu fantazii a uplatnit i výrazné samolepy a tapety s motivy z cirkusového prostředí a manéží.

V obývacích pokojích, které slouží i ke společenským účelům, se můžete držet o něco střídmějších dekorací, které neurazí ani dospělé návštěvy.

Foto: Koko Kids, Einrichten design

Pokojíček zpestří i hravé samolepy a tapety nebo hodiny inspirované cirkusovým stanem.

Rozhodně v interiéru nezapomínejte na dostatek úložných prostor. Právě početnější domácnosti je potřebují bezesporu nejvíc a jen díky nim pak působí byty uklizeně a čistě.

Volit můžete i drobné krabice nebo kufry s cirkusovou tematikou připomínající dekoraci na stanech.

Foto: Einrichten design, Sweetpea a Willow

Krabice na drobné poklady se stanou efektní dekorací, která zároveň skryje nepořádek.

V interiéru by také nemělo chybět tlumené osvětlení, které dodá prostoru intimní atmosféru a zároveň nebude večer svítit tak jasně, abyste si lámali hlavu s případným nepořádkem a nedostatky v domácnosti.

Foto: Boutique Camping, Chaplins Furniture

Drobné nábytkové kousky by měly hýřit barvami a dekorativními tvary.

Foto: Moozle, TakaTomo

Děti ocení stany inspirované šapitó.

V dětských pokojích můžete uplatnit látkové příbytky na hraní ve tvaru cirkusových stanů. Děti si v nich mohou hrát se svými oblíbenými plyšáky na drezuru nebo v nich jen odpočívat a získají tak prostor pro sebe, kterého v početných rodinách bývá často nedostatek.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Pokud chcete dodat prostoru na hravosti a zároveň potřebujete, aby se děti doma víc pohybově vybily, pořiďte jim interiérovou houpačku. Ta do prostoru inspirovaného cirkusem bezesporu dobře zapadne.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám