Hlavní obsah

Letošní léto bude ve znamení pikniků. Máte už vhodnou deku?

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z variant, jak bezpečně trávit čas s přáteli, když nemáte zrovna vlastní zahradu, je vyrazit na piknik na veřejné prostranství. V parku nebudete mít problém si od ostatních udržet doporučené dva metry rozestup. Máme pro vás tipy na elegantní deky, které vám na pikniku rozhodně zvýší komfort.

Foto: Tolly McRae (2x)

Velcí fandové pikniků mohou používat jeden popruh a měnit deku dle nálady.

Článek

Ti, kdo se rozhodnou piknikovat třeba v lese nebo v podvečer, kdy už bývá chladněji, ocení nepromokavé deky, které zůstanou suché i v mírně nepříznivém počasí. Stejně tak je uplatníte při ranních piknicích, kdy je v trávě ještě rosa, kterou by deka mohla navlhnout.

Foto: Tartan Blanket Co.

Nepromokavé deky oceníte zejména ve vlhčím prostředí.

Deky volte ideálně s výraznou příměsí vlny. V chladu zahřeje, v parném počasí pak ochladí. Vlna má skvělé termoizolační vlastnosti a také schopnost pohlcovat a odpařovat vlhkost. Je ale třeba s ní zacházet opatrně a prát ji maximálně na 30 °C  a příliš ji neždímat.

Berte v úvahu i to, že ji mají rádi moli. Přes zimu ji proto bezpečně uschovejte a zabalte.

Foto: Heating a Plumbing London, Sir Gordon Bennett, Tartan Blanket Co.

Pestré barvy na dekách jsou jako stvořené pro letní období.

Milovníci pikniků si mohou pořídit několik dek v různých odstínech a střídat jen popruh na jejich upevnění. Ten je nejlepší volit z kůže nebo eko kůže. Z čím kvalitnějšího materiálu bude, tím déle vydrží a deka v něm bude mít elegantnější tvar a nebude po rozbalení zmačkaná.

Foto: Tolly McRae

Dámy ocení trendy načervenalé i růžové odstíny dek.

Pikniky v parcích ocení nejen dospělí, ale milují je i děti. Díky pobytu v přírodě budou mít dostatek pohybové aktivity, zatímco rodiče si mohou na chvíli v klidu odpočinout na dece.

Foto: Annabel James, Sophie Allport

Rodinné pikniky si žádají hravé motivy na dekách, které ocení hlavně děti.

Pokud chcete dětem nabídnout víc možností k pohybovému vybití a na frekventovaná hřiště se vám s nimi zatím nechce chodit, můžete jim také pořídit interiérové houpačky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám