Hlavní obsah

Veselé muchomůrky zpestří interiéry i exteriéry

Pokud nevíte, jak oživit nudné prostory, ať už venku, nebo uvnitř, a nechcete investovat velké prostředky do proměny, pak můžete vsadit na výrazné detaily. Jedním z nich jsou bezesporu dekorace v podobě muchomůrek, které na sebe strhnou pozornost a bydlení dodají pohádkového ducha.

Foto: Lights4fun, Five And Dime

Osvětlení ve tvaru muchomůrek na sebe přitáhne pozornost dospělých i dětí.

Článek

Muchomůrek je mnoho druhů, nejznámější a barevně nejvýraznější je muchomůrka červená. Právě ta je známá z mnoha ilustrací a pohádek a jde bezesporu o vizuálně hodně působivý prvek. Tato jedovatá houba poutá pozornost pro svou půvabnou barevnost. Její červený polokulovitý až sklenutý klobouk zkrášlený bílými tečkami i prstenec na třeni na ní rozhodně nelze přehlédnout.

Foto: Talking Tables, Lights4fun

Pokud chcete dodat interiéru nebo exteriéru trochu mystickou atmosféru, pak jsou muchomůrky vhodnou volbou.

Když chcete s falešnými muchomůrkami oživit barevně střídmý interiér, pak volte červené varianty. Jestli ale chcete prostor jen stylově doladit, pak vyberte kousky, které muchomůrku jen připomínají.

Trendem u vypínačů jsou metalické barvy i mintový odstín

Tipy a trendy
Foto: Fable England

Muchomůrky na textiliích dodají interiéru pohádkovou atmosféru.

Houby jsou ideálním zpestřením interiérů v přírodním nebo boho stylu. Uplatnění najdou zejména v dětských pokojích, ale i v interiérech vášnivých milovníků houbaření. Těm budou stále připomínat jejich oblíbený koníček.

Foto: Lights4fun

Světelné řetězy jsou oblíbenou dekorací dětských zahradních párty.

Muchomůrky jsou častým motivem na textiliích, v zahradách se objevují coby sošky a velmi oblíbené jsou coby inspirace pro vznik osvětlení. Stínidla tak mají často tvary a barvy jejich klobouků. Prim hrají i slánky a pepřenky ve tvaru muchomůrek.

Foto: British Craft House

Pokud chcete do interiéru umístit dekoraci, která prostoru dodá nevšední atmosféru a připomene krásy lesa, pak jsou muchomůrky ideální.

Motivy z přírody v interiéru budou v interiéru působit uklidňujícím dojmem. Muchomůrky jsou oblíbené i coby ozdoby na vánoční stromek nebo součást podzimních dekorací. V přírodně zařízeném interiéru nebo exteriéru ale najdou uplatnění celoročně.

Exteriérové kousky, které vypadají jako zrezlé, skvěle zapadnou do decentně řešených zahrad

Zahrada

Reklama

Související témata:

Související články

Nábytek inspirovaný shluky atomů

Kdo si pamatuje inspiraci atomy v designu z šedesátých a sedmdesátých let minulého století, toho možná potěší informace, že se opět podobné kousky vracejí do...

Výběr článků

Načítám