Hlavní obsah

Venkovní barové stolky jdou díky pandemii do módy. Trendem je ratan

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo vlastní zahradu nebo trochu větší terasu, ten si může dopřát sílícího trendu exteriérových barových stolků. Ty částečně nahradí společenskou atmosféru klasických barů a jsou ideálním sezením pro zahradní party. Velkým trendem v této oblasti jsou židle z umělého ratanu.

Foto: Lime Lace

Velkým trendem je imitace ratanu na barových židlích.

Článek

V poslední době je v kurzu hlavně stolování v přírodním duchu. Prim tak hraje dřevo, proutí i ratan. Pokud jde o venkovní barové stoly, rozhodně se vyplatí volit odolná exotická dřeva typu teak, eukalyptus nebo meranti. Ta odolají nepřízni počasí dlouhou dobu.

Foto: Garden Trading

Klasikou jsou proplétané barové židle.

Ti, kdo hledí hlavně na údržbu, mohou volit nábytek z plastu či ošetřeného kovu. Takové kousky se uplatní dobře hlavně v okolí bazénů, kde hrozí větší kontakt s vodou a jednoduchá údržba tak přijde vhod.

Foto: Go Modern Furniture

K bazénům se hodí jednoduché a omyvatelné kousky.

Trendem jsou ale především židle se sedáky z umělého ratanu. Skvěle zapadnou do všech interiérů zařízených v oblíbeném přírodním stylu. Budou se hodit i do prostoru zařízeného ve skandinávském nebo trochu volnomyšlenkářském boho stylu.

Foto: Garden Trading, Viadurini

Velkým trendem jsou barové stoly a židle inspirované organickými tvary.

Pokud chcete vytvořit podobné prostředí, na které jste byli zvyklí z barů a klubů, sáhněte po tlumeném a dekorativním osvětlení. Tím mohou být třeba venkovní lampy a lucerny v orientálním duchu.

Foto: Viadurini

Vyplatí se nepodcenit osvětlení baru. Díky němu dostane stolování potřebnou intimní atmosféru.

Nábytek, který jsme zpravidla vídali spíš v interiérech, se stále častěji objevuje i v exteriéru. Jde nejen o barové stoly a židle, ale třeba i pohovky, pohodlná křesla, lounge sestavy a další pohodlné kousky, které ze zahrady či terasy vytvoří oázu jako stvořenou pro relaxaci.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám