Hlavní obsah

Venkovní osvětlení v orientálním stylu plní i dekorativní funkci

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho z nás bude letos nepochybně trávit hodně času ať už na vlastní, či sdílené zahradě, balkoně, terase atp. Aby mělo posezení i ve večerních hodinách styl, můžete uplatnit osvětlení v lehce orientálním duchu. Lampiony, perforované lampy i motivy Buddhy dodají venkovnímu prostředí na zajímavosti.

Foto: Nedgis, Lights4fun

Orientální osvětlení dodá exteriéru nevšední atmosféru a promění ho v ideální prostředí pro relaxaci i v noci.

Článek

Velkým trendem jsou venkovní lampy, které vypadají, jako by byly proutěné. Skvěle tak zapadnou do přírodního exteriéru a vypadají lehce exoticky.

Zajímavým tipem jsou pak modely, které umístíte jen na obyčejné zábradlí. Díky nim ušetříte na malých balkonech místo.

Foto: Ella James

I na malém balkoně se najde prostor pro působivé osvětlení. Může jít třeba o solární lampy upevnitelné na zábradlí suchým zipem.

Pokud chcete prostor ozvláštnit a zajistit, aby působil víc dekorativně, volte perforované lampy. Světlo jimi procházející vytvoří na zemi efektní obrazce, které zpestří venkovní prostor působivou hrou světla a stínů.

Foto: Lights4fun

Perforované lampy vykouzlí večer na chodníku efektní ornamenty.

Mějte na paměti, že svítidla v orientálním stylu dodají zahradě netradiční podobu. Prostor pak bude působit trochu zajímavě a bude přímo vybízet k relaxaci. Tento typ osvětlení se zároveň hodí i do všech relaxačních salonů a míst určených čistě k odpočinku.

Foto: Lime Lace, Lights4fun

Volte dekorativnější typy osvětlení, které na zahradě často zastanou i funkci soch.

V exteriéru rozhodně nezapomínejte na lampiony, které dodají prostoru i trochu slavnostní ráz. Vyplatí se volit zejména ty solární. Nemusíte pak mít obavy z ohně v klasických lampionech a můžete si v klidu užít posezení na zahradě nebo terase. V zimě je navíc užijete i v interiéru.

Foto: Lights4fun

Lampiony jsou nadčasovou klasikou, která k orientálnímu stylu rozhodně patří. Volte ideálně ty na solární baterii.

Velkým hitem v osvětlování exteriéru jsou v poslední době i světelné řetězy z žárovek. Ty nesmí chybět na žádné oslavě nebo svatbě vyzdobené podle posledních trendů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám