Hlavní obsah

Variabilní dělicí příčky a paravány umožní jednoduše oddělit zóny v bytě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud potřebujete v jedné místnosti trávit nejen svůj soukromý, ale i pracovní život, pak jistě oceníte moderní příčky, paravány a zástěny. Díky nim můžete efektivně rozdělit prostor na jednotlivé zóny a lépe tak oddělovat své pracovní povinnosti od běžného osobního života.

Foto: Housecosy

Pojízdná dělicí příčka umožní variabilní proměny interiéru.

Článek

Předtím než začnete budovat opravdové stěny v interiéru, se určitě vyplatí vyzkoušet mobilní dělicí nebo variabilní příčky či knihovny a police na kolečkách. Jejich výhodou je, že pokud se v budoucnu váš život změní, nebudete je muset bourat a jejich přesunutí a přemístění bude hračka.

Foto: Go Modern Furniture, Covet House

Dělicí příčky a paravány jsou vhodné do bytů s velkými místnostmi, které mají sloužit různým účelům.

Díky paravánům také vykouzlíte zákoutí, ve kterých vznikne soukromý prostor. Ideální jsou proto jako doplněk ke skříním, před kterými se převlékáte, nebo i do větších a prostornějších koupelen či do prostor, ve kterých je vana rovnou součástí interiéru.

Foto: Caffe Latte

Prostor můžete efektivně rozdělit i masivní knihovnou.

Velmi oblíbeným interiérovým kouskem jsou paravány zejména v Číně a Japonsku. Jsou také běžnou součástí relaxačních a masážních salonů. Návštěvníci díky nim mají více soukromí a důstojný prostor pro převlečení.

Domácí wellness aneb Privátní lázně frčí

Tipy a trendy
Foto: Go Modern Furniture, VG New Trend

Příčky, které jsou průhledné, slouží zejména jako dekorativní prvek v prostorách, kterým nechceme ubírat světlo.

Paravány v sytých barvách a s výraznými motivy mohou domácnost také hodně oživit a dodat jí nový vzhled. Pokud ale chcete, aby byl prostor členěný nenápadně, volte subtilnější zástěny a paravány a ideálně v barvách, které se objevují i jinde ve vašem interiéru.

Foto: Go Modern Furniture

Lehké a jednoduše přemístitelné příčky přijdou vhod v prostorách, ve kterých potřebujete oddělit pracovní a soukromé zóny.

Variabilní příčky jsou také skvělým pomocníkem v místnostech, ve kterých je nutné rozdělit prostory, které užívají různé osoby. Hodí se tak třeba do sdílených studentských pokojů.

Zařizujeme studentský pokoj

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám