Hlavní obsah

V tomto domě se snoubí luxus s přírodními materiály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům na rohovém pozemku v kalifornském Newport Beach se na první pohled výrazně neliší od okolní zástavby. Rozdíly tkví v detailech, a právě ty z něj dělají výjimečné prostředí, ve kterém rodina majitelů nachází příjemný domov. Interiér je zařízen v působivé kombinaci přírodních materiálů a jedinečného luxusu.

Foto: Archiv designérky

Designérka zařídila interiér v decentní kombinaci bílé barvy a zemitých odstínů, kterou doplňuje přírodní barva bohatého množství dřevěných prvků

Článek

Rodina, která si pořídila dům na rohu dvou ulic v kalifornském městečku ležícím na pobřeží jižně od Los Angeles, si přála vytvořit domov, v němž se budou její členové cítit především pohodlně a dobře. Obrátili se proto na místní designérský ateliér Brana Designs.

„Cílem bylo vytvořit domov, kde mohou děti vyrůstat obklopeny přírodními materiály, škálou teplých barev a pohodlím,“ popisuje svůj záměr designérka s českým původem Helena Brana. Pro své klienty vytvořila zároveň prostředí plné luxusu. Ten se ovšem neprojevuje nijak okázalým způsobem, jenž by udeřil hosta hned po vstupu do očí.

Naopak, nadchne návštěvníka vnímavého a znalého. Luxus je v tomto domě totiž zastoupen vysoce kvalitními materiály. A tak se jeho oko může pokochat dřevěnými obklady částí stěn, mramorovými povrchy pracovních a odkládacích ploch nebo špičkovými obklady italské provenience.

Moderní interiér domu provázala designérka s přírodou

Tipy a trendy

Už vchod působí dostatečně impozantně, široké jednokřídlé dveře z dubového dřeva jsou lemovány po obou stranách světlíky. Jimi host vstoupí do hlavní místnosti domu, která v sobě propojuje obývací pokoj, jídelní zónu a kuchyň, kterou má po pravici.

Foto: Archiv designérky

Dům stojí na rohovém pozemku

Kuchyň jako pro šéfkuchaře

„V kuchyni jsme se zaměřili na vytvoření prostoru pro profesionálního kuchaře s luxusními vestavěnými spotřebiči. Máme kuchyňský ostrov o délce 4 metry, na kterém je umístěna 150centimetrová pracovní zóna s dřezem, dvojí kohoutek a vestavěné luxusní spotřebiče jako lednice, mrazák, vinotéka atd.,“ vyjmenovává designérka.

Dominantou obývací části je tři metry široký krb, jehož stěny pokrývá benátský štuk. Toto řešení je pak zopakováno ještě v ložnici majitelů. Hlavní místnost domu má strop sahající až pod sedlovou střechu s mírným sklonem, přičemž v interiéru jej podpírají silné dřevěné trámy.

Hlavní ložnice je ze všech pěti ložnic v domě nejprostornější, doplňuje ji velkorysá koupelna, jejímž centrálním prvkem je samostatně stojící vana (nechybí ovšem ani sprchový kout) a za ní následuje ještě stejně velká šatna s centrálním ostrůvkem.

V blízkosti hlavní obytné místnosti je pak menší neformální rodinná místnost, kterou může rodina využívat například jako televizní. S ní sousedí rohová pracovna.

Zbývající ložnice, určené pro tři děti, se od sebe jemně odlišují. „Pro holčičku jsme vybrali zlaté detaily, pro kluky černé a niklové,“ upřesňuje designérka.

Technické informace:

Užitná plocha domu: 5000 m2

Počet podlaží: 1 + nástavba nad garáží (kuchyň s obývacím prostorem + 2 ložnice a 2 koupelny)

Pracovní centrum v kuchyni: Galley

Vestavné spotřebiče v kuchyni: Thermador

Náklady: 9 000 000 USD (216 000 000 Kč)

Převážně jednopodlažní dům

Samotný dům je postavený jako jednopodlažní s půdorysem do písmene U. V jednom z jeho ramen je garáž, nad níž je jediný prostor umístěný v patře. Využitelný je jako samostatný malý byt, případně apartmá pro hosty.

Zatravněný prostor, který je ze tří stran chráněný domem a od ulice plotem, z části zabírá obdélníkový bazén se slanou vodou a vířivkou.

Dvoupatrový dům zařízený v lehkém organickém stylu potěší milovníky moderního designu

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Pavilon plný barev oživuje kalifornskou vinici

Kalifornské vinařství Donum Estate je známé tím, že mezi vinicemi lze objevit i výjimečně velkou sbírku skulptur pod širým nebem. Nejnovějším přírůstkem je...

Výběr článků

Načítám