Hlavní obsah

V kurzu je osvětlení z přírodních materiálů připomínající ptačí hnízda i perutě

Novinky, tnk

Interiéry zařízené v přírodním stylu, který respektuje ekologii, si žádají odpovídající osvětlení. Designéři tak navrhují lustry a lampy z mušlí, palmových listů, konopí, proutí apod. Tato svítidla dávají vyniknout kráse tradičních ručních řemesel z celého světa.

Foto: Nila, Country Culture

Zleva: bambusové svítidlo s bavlněným krytem značky Ay illuminate a ručně vytvořený lustr Nest Pendant Light z přírodních materiálů - peří, lusků, kukel, kostí, hnízd, brk aj.

Článek

Svítidla vyrobená výhradně z přírodních zdrojů souzní s posledními trendy interiérového designu. V prostoru poslouží i jako svébytná osvětlená dekorace.

Inspirací pro vznik těchto osvětlení jsou jakékoliv přírodniny z různých koutů světa. Interiér tak můžete ozvláštnit exotickým osvětlením z Asie nebo Afriky.

Foto: Sala Verde

Lustry z vláken malinského konopí Abaka.

Ekologicky tvarovaný design osvětlení z přírodních materiálů může mít lehce nepravidelné tvary. Drobné nedostatky lustrům a lampám dodávají na půvabu a vyzdvihují krásu ruční práce.

Foto: In-Spaces, St Barts

Jemné osvětlení s prvky peří se hodí hlavně do ložnic.

Oblibu si získávají stínidla z proutí s bambusovou konstrukcí a ručně tkanými kryty z kopřivových vláken, tkané bavlny nebo kryty z konopí. Tento typ lustrů poskytne teplé světlo, které zútulní interiér.

Foto: Etsy, Cranmore Home, Nila

Proutěné lustry přinesou do interiéru přirozené a lehce tlumené rozptýlené světlo.

Pokud chcete, aby bylo osvětlení výrazným prvkem vašeho interiéru, volte ho v kontrastní barvě a nebojte se větších rozměrů. Do bílé kuchyně umístěte osvětlení z  černého ratanu, které se dokonale hodí do moderního interiéru. V tmavších interiérech naopak zazáří lustr v červené barvě.

Foto: Darwinshome.com, Eco Chic

Osvětlení ze zlaté trávy a palmových listů i lustr z ručně navlékaných mušlí z Filipín v interiéru navodí prázdninovou atmosféru.

Výhodou těchto druhů osvětlení je jejich lehkost a nenáročnost na údržbu. Hodí se do interiérů zařízených v přírodním nebo etno stylu, které vyzdvihují interiérové dekorace z cizích kultur.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám