Hlavní obsah

Tygrovaný vzor je zpět, své místo má i v interiérovém designu

Novinky, tnk

Některé motivy se s pravidelností vracejí na výsluní. Jedním z nich je bezpochyby i tygrovaný vzor, který je v kurzu nejen na oblečení, ale i v bydlení. Je třeba s ním ale zacházet opatrně, protože je oblíbený předně v hodně kýčovitých interiérech. Rozhodně platí, že méně je více a měli byste s ním v interiéru šetřit.

Foto: Pixers

Prostoru dodají na stylovosti tapety s tygrovaným vzorem.

Článek

Motivy inspirované srstí divokých šelem dodají interiérům punc exotična. Právě prostory plné palem, motivů exotického ovoce a nábytku z odolného tropického dřeva jsou v poslední době hodně v kurzu.

Kousky s tygrovaným potiskem také skvěle zapadnou do interiérů zařízených v kolonialistickém nebo botanickém stylu.

Foto: Indie art & design

Počítejte s tím, že na sebe bude tento vzor strhávat pozornost. Vyplatí se ho proto uplatnit na nábytku, který chcete nechat v prostoru vyniknout.

Vyhněte se ale příliš zdobným kusům v historizujícím stylu, na kterých by vzor rozhodně vypadal hodně kýčovitě, a také kombinaci se zlatem.

Foto: Circu

Stoličky se vzorovaným polstrováním dodají čmrnc všem příliš uměřeným interiérům.

Podobný leopardí motiv sluší i talířům, sklenicím nebo podnosům. Stolování díky němu dostane šmrnc. Nebojte se uplatnit i barevnější variace motivů. Kousky pak budou působit mladistvějším a svěžejším dojmem.

Foto: The French Bedroom, TakaTomo.de

V interiérech mladších generací zazáří vzor v jiných barevných tónech.

Ti, kdo chtějí mít interiér sladěný do posledního detailu, mohou zakomponovat i drobné sošky tygrů, gepardů nebo leopardů. Prim budou hrát i ostatní exotická zvířata.

Foto: Audenza

Prostor dolaďte kousky s motivy gepardů, levhartů nebo tygrů.

Klasický tygrovaný vzor kombinujte s paletou teplých barev. Ty působí hřejivým dojmem a jsou proto hodně oblíbené hlavně v podzimním a zimním období, kdy chceme, aby interiér působil už na pohled útulně.

Foto: Tom Tailor

Zemité barvy na textilu se hodí do interiérů laděných v podzimních tónech.

Interiéry v chladnějším období opticky zahřejí i stále oblíbenější kousky v severském stylu, kterým vévodí přírodní materiály a zemité barvy. [celá zpráva]

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Sušenky jako interiérový dekorativní prvek

Pokud hledáte inspiraci na doplňky, které vám zlepší náladu během zimních chladných dní, zkuste v interiéru uplatnit kousky ve tvaru sušenek. Nevšední dekorace...

Výběr článků

Načítám