Hlavní obsah

Trendem jsou černobílé textilie s přírodními fotopotisky v severském stylu

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoduchý severský design se dostává stále více do módy. Trendem v oblasti interiérových textilií jsou hlavně potisky s motivy zvířat žijících volně v přírodě v jednoduché černobílé nebo šedé barvě. Povlečení i polštáře tak krášlí fotky losů, laní, medvědů nebo lišek.

Foto: Norsu interiors (3x), Etsy (2x)

Textilie s motivy zvířat v severském designu nejsou nijak zbytečně dekorované. Stanou se střídmým a efektním doplňkem jednoduše zařízených interiérů.

Článek

Severský design obecně fandí jednoduchosti, střídmosti a přírodním materiálům. I textilie by proto měly být voleny z co nejpřírodnějších materiálů typu bavlna, vlna nebo len.

Hodně oblíbené jsou hlavně textilie, kterým dominuje bílá barva, a nejsou tedy příliš uměle dobarvovány.

Foto: La Corbeille Éditions, Norsu interiors

Povlečení s podobiznou medvěda polárního i hnědáho dodá ložnici dramatickou atmosféru.

V kurzu jsou potisky vzniklé na základě zdařilých fotek různých zvířat. Ideální je volit hlavně ta, která na severu Evropy skutečně žijí. Interiéru dodají na exotičnosti a vytvoří lehce dramatickou atmosféru.

Hodně oblíbeným severským motivem jsou jelenovití – sobi, srnci, losi, jeleni a daňci. Tento motiv se vyplatí kombinovat s bílým nebo šedým potahem na postel a polštáři s obdobnými motivy nebo v jednoduché a nekřiklavé barevnosti.

Foto: Norsu interiors

Častým a oblíbeným motivem je hlavně zvěř žijící v severních lesích Evropy.

Interiér ložnice, do které jsou tyto textilní doplňky vhodné, by měl být zařízen jednoduše a působit prostorným a čistým dojmem.

Zapomeňte na křiklavou barevnost a držte se střídmých jednobarevných doplňků v chladných barvách. Z dekorací můžete využít třeba typografické motivy písmen na návrzích designéra Arneho Jacobsena. [celá zpráva]

Foto: Skandivis, Design Studio Home

Častým motivem severských textilií jsou rozevláté hřívy zvířat připomínající drsnější podnebí.

Pokud budete chtít interiér textiliemi trochu zpestřit, volte tón v tónu a sáhněte po šedých a namodralých doplňcích, které vytvoří vkusný efekt. Prostor tak bude působit sladěně a jednotně.

Foto: Etsy, Eco Chic

Z motivů se skvěle hodí i různé druhy pořských a lesních živočichů.

V kurzu také zůstává nábytek ze surového dřeva, který je inspirovaný dlouholetou severskou interiérovou tradicí.

Ten se hodí do obývacích pokojů a s vhodně zvoleným sedákem klidně i do ložnic, kde doladí atmosféru připomínající divokou přírodu v interiéru. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám