Hlavní obsah

Svítící vajíčka zpestří velikonočně vyzdobený interiér i po setmění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud rádi tematicky zdobíte interiér podle ročního období nebo aktuálních svátků, pak vám možná přijde vhod inspirace svítícími vajíčky. Velikonoce si tak můžete užívat i po setmění prostřednictvím dekorací, které v interiéru navodí sváteční atmosféru.

Foto: Lights4fun

V podvečer interiér zpestří umělé svíčky na ovládání i závěsné řetězy.

Článek

Motiv vajíček je s Velikonocemi neodmyslitelně spjatý. Jsou symbolem zrození, nového života, začátku i potenciálu.

O Velikonocích se vajíčka různě malují a zdobí, ale zejména ve městech se jako dekorace stále častěji používají vajíčka umělá, která slouží i jiným účelům. Třeba coby dózy nebo právě doplňkové interiérové osvětlení.

Foto: Ella James, Talking Tables

Svíčky ve tvaru vajíček mohou být i nevšedním dárkem pro koledníky.

V dřívějších dobách se ke zdobení využívala výhradně plná vejce. Dnešní doba je ale zcela jiná a typů dekorací, které můžete zvolit, je celá plejáda. V podvečerních a večerních hodinách bezesporu oceníte vajíčka, která svítí a dovedou v prostoru vykouzlit lehce tajemnou atmosféru.

KVÍZ: Znáte velikonoční zvyky?

Bydlení
Foto: Truffle Tablescapes

Trendem jsou pastelové a něžné barvy.

Vejce je na Velikonoce posvátným symbolem, který by měl v interiéru dominovat. Dekorace proto umísťujte na viditelná místa a dejte jim dostatek prostoru v okolí. Pokud jde o motivy, vězte, že nemusí mít žádné konkrétní prvky, ale měly by stylově ladit se zařízením interiéru.

Foto: Lights4fun

Lampion ve tvaru vejce přijde vhod na oslavy Velikonoc.

V poslední době jsou v kurzu hlavně něžné a jemné pastelové barvy. Inspirovat se můžete Barvou roku 2024, kterou je světle broskvová. Tu můžete kombinovat se světlými tóny starorůžové nebo bleděmodré.

Trendům velikonočních vajíček vládnou motivy lučního kvítí, jednorožci a pastelové barvy

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Velikonoční dekorace

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám