Hlavní obsah

Interiéru dodají hravého a veselého ducha pestré bambulky na textiliích i nábytku

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V této době je rozhodně třeba snažit se zachovat optimismus a pozitivního ducha. Pokud si chcete vylepšit interiér tak, aby působil vlídně, hravě a vesele, vezměte si na pomoc barevné bambule. Jde o skvělý dekorativní prvek, který je vhodný nejen do dětských pokojů.

Foto: Myk, Albert a Moo

Kousky s bambulemi jsou hravým zpestřením interiéru.

Článek

Pestré bambulky si zvládne šikovný člověk vyrobit i sám doma. Stačí k tomu jen příze hustě smotaná kolem ruky mezi palec a ostatní prsty, kterou po sejmutí v půlce svážete a na koncích pak rozstřihnete.

Bambulkami pak můžete zdobit textilie v interiéru, ale také z nich třeba vytvořit řetěz. Ten oceníte na oslavách v rodinném kruhu.

Foto: Red Candy, Ragged Rose

Světelný řetěz s bambulkami rozzáří domácí rodinné oslavy.

Drobnými bambulkami můžete dekorovat třeba klasické nebo meditační polštáře. Ideálně volte barvy, které dobře korespondují s potahem nebo látkou.

Tmavé kousky můžete díky pestrým bambulkám projasnit a dodat jim potřebný barevný akcent.

Foto: And so to Shop, The French Bedroom

Bambule jsou oblíbeným dekorativním prvkem, který najde uplatnění hlavně v dětských pokojích.

Pokud toužíte interiérové kousky ozvláštnit, ale chcete zachovat jejich barevnost, držte se barev, které už na nich jsou. Pokud jde o stoličky, pufy, sedací polštáře nebo trendy košíky z mořské trávy v přírodních tónech, dekorujte je bambulkami v zemitých barvách.

Foto: House of Flora

Bambule mohou ozvláštnit všední kousky do domácnosti.

Tento typ dekorací přijde vhod hlavně v dětských pokojích a ložnicích. Do prostor určených pro práci není zrovna nejvhodnější. Interiér by díky bambulím působil infantilně, což zpravidla není žádoucí.

Foto: Ragged Rose, The French Bedroom

Když chcete, aby byly polštáře dekorativnější, ozdobte je bambulkami.

Pokud chcete, aby váš interiér působil co nejpozitivněji a nejveseleji, můžete kromě hravých bambulek uplatnit i jasnou žlutou barvou. Právě ta je ostatně spolu se světle šedou zvolena nejtrendovější barvou letošního roku.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám