Hlavní obsah

Sklenice v teplých tónech jsou ideální volbou pro silvestrovský přípitek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K oslavám závěru roku a příchodu toho nového rozhodně patří lesk, třpyt a také přípitky výjimečným pitím. Aby byly silvestrovské oslavy opravdu stylové, vyplatí se pro ně zvolit speciální sklenice v metalických a teplých tónech a drinky servírovat ideálně na zrcadlových tácech, které jejich půvaby ještě podtrhnou.

Foto: Design Gift Shop, Ella James, Melody Maison

Zlaté odlesky ještě umocníte, pokud sklenice ponesete na zrcadlovém tácu.

Článek

Na silvestra zvolte sklenky, které mají zlatý dekor. Právě metalické tóny dodají události slavnostní vzhled. Vybrat ale můžete i stříbrnou nebo trendy měděnou či bronzovou barvu. Prim budou hrát motivy, které evokují třpyt a lesk, tedy například hvězdy a jiskry.

Foto: Truffle Tablescapes, Micucci Interiors

Sklenice v teplých tónech budou pro silvestrovský přípitek dobrou volbou.

Abyste upozornili na krásy sklenic, můžete je umístit na zrcadlový tác, ideálně s okraji opět v metalických barvách. Ten můžete ještě dekorovat poházenými třpytkami a flitry, díky kterým bude servírování připomínat divokou párty.

Foto: Sweetpea a Willow

Zlatý okraj sklenic je elegantní a noblesní.

Pokud na silvestrovský přípitek nechcete pořizovat nové sklenice, ale i tak toužíte, aby byl tento okamžik něčím výjimečný, bohatě postačí, když ty stávající ozdobíte mašlí ze zlaté nebo stříbrné stuhy. Ta je hravě ozvláštní.

Foto: Ella James

Sklenice dekorované leptanými severskými hvězdami dodají stolování slavnostní atmosféru.

Efektně bude vypadat i sklo s dekorem bublinek. Právě přípitek sektem, proseccem a perlivými nápoji obecně neodmyslitelně k oslavám příchodu nového roku patří, a tak si můžete bublinky připomenout i na sklenkách.

Anketa

Jaké sklenice používáte na novoroční přípitek u vás doma?
Sklenice typu flétna.
54,8 %
Jakékoli, které působí v tu chvíli dost slavnostně.
23,1 %
Cokoli, co je zrovna po ruce.
6,7 %
My si nepřipíjíme vůbec.
15,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 104 čtenářů.
Foto: Ella James

Silvestrovské koktejly dostanou díky dobře zvoleným sklenicím luxusní vzhled.

Variant sklenic pro silvestrovský přípitek je mnoho. Pokud ale budete chtít dodržet zvyklosti, volte na novoroční přípitek sklenice na šampaňské flétnového tvaru o objemu zhruba 150 až 250 mililitrů.

Recepty na oblíbené silvestrovské pomazánky

Recepty

Reklama

Související témata:
Novoroční přípitek

Související články

Výběr článků

Načítám