Hlavní obsah

Revoluce na toaletě přináší novou úroveň čistoty

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinku v oblasti toalet představili v minulých dnech ve španělské Pamploně zástupci španělské společnosti Kekatron Desarrollo SL. Jejich model funguje na zcela novém principu, který naplňuje to, o čem většina z nás při vstupu na onu místnost tajně sní – aby vše vypadalo, jako kdybychom byli jejími úplně prvními uživateli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sklápěcí toaleta příští generace se sama automaticky vyčistí i vydezinfikujeVideo: AP

 
Článek

Označit záchod prostým příznakem samočistící toaleta by možná bylo technicky přesné, ovšem zdaleka by to nevystihlo veškerou krásu a lesk, s nimiž se každý, kdo ji chce použít, na počátku i na samém konci setká.

Zařízení, které ve španělské Pamploně představil zakladatel společnosti Santiago Iturralde a jeho syn Daniel, jenž je jejím technickým ředitelem, se tváří na první pohled jako běžná toaleta.

Na videu, po simulaci jejího ne právě vkusného způsobu použití, tak nechvalně známého z veřejných toalet, se ovšem začnou po stisknutí tlačítka dít věci.

Celá mísa se sklopí dozadu, ze zadního dílce vyjede kryt, který zabraňuje nejenom pohledům, ale také úniku jakýchkoli nečistot do okolí. Uvnitř zadního dílce se pak toaleta pomocí natlakované vody a ozónu svižně vyčistí a vydezinfikuje, osuší a nablýská. Poté se ochranný kryt zase odsune a mísa se sklopí do své tradiční polohy a voila – toaleta vypadá, jako by právě vyjela z výrobní linky. Čistoskvoucí, jako by snad ani nebyla nikdy použita.

Jak upozorňují výrobci, kromě omračující čistoty je nová toaleta zajímavá ještě jedním faktem. Na každý čisticí cyklus se spotřebují pouhé dva litry vody. Vzhledem k současnému trendu šetřit vodou a zbavovat se domácího vybavení, které jí spotřebovává zbytečně velké množství, se zdá, že Španělé vytvořili zařízení, po kterém spousta domácností i veřejných zařízení radostně skočí.

Anketa

Líbilo by se vám mít takovou toaletu doma?
Ano, moc!!
82,8 %
Nebylo by to asi marné.
3,6 %
Děkuji, ale nemusím mít všechno.
4 %
Doma ne, ale v naší hospodě by ji mít měli!
9,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 17735 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Hitem jsou umyvadla na desce

Umyvadlo je dominantou koupelny. Dvojnásob to bude platit, sáhnete-li po některém z aktuálních trendů – umyvadlové míse na desce či umyvadle geometrických nebo...

Walk in – trend mezi sprchovými kouty

Zvažujete pořízení sprchového koutu? Pak se nezapomeňte vedle tradičních možností poohlédnout i po takových, které ještě více povýší osobitý vzhled koupelny....

Výběr článků

Načítám