Hlavní obsah

Relaxační koutky si nacházejí v domácnostech své nezastupitelné místo

Novinky, Kristýna Křížová

Interiérový odpočinkový koutek rozhodně patří ke komfortnímu vybavení domácností. V době pandemie získaly tyto odpočinkové zóny na významu a oblibě se těší stále. Koutky slouží nejen jako příjemné prostředí pro odlehčenější formy komunikace v práci, ale i jako prostor pro odpočinek po práci během dne nebo četbu.

Foto: Garden Trading

Přírodní styl je hodně trendy. Koutek se vyplatí sladit do posledního detailu.

Článek

Kdo má rád trendy, volí koutky v přírodním stylu. Velkým hitem jsou zejména přírodní barvy a materiály, jako je bambus, dřevo, proutí atp.

Vhod přijde i dostatek zeleně. Prim hrají palmy i popínavé rostliny. Díky nim bude odpočinkový koutek působit podobně, jako by byl umístěn přímo v relaxačním salonu.

Foto: Lujo

Některé kousky jsou díky madlům velmi lehce přemístitelné a využitelné v interiéru i exteriéru.

Ti, kdo hledí na praktičnost a univerzálnost nábytku, mohou volit kousky, které jsou z bytelného materiálu s pratelnými a nepromokavými potahy, které lze využít uvnitř i venku.

V zimě tak může nábytek sloužit během dlouhých večerů jako čtenářský koutek, v létě jako lehátko u bazénu nebo na terase.

Foto: Lujo

Pohodlná relaxační křesla najdou uplatnění i v kancelářích.

Relaxace je bezpochyby důležitá pro dobrý výkon. Do pohodlného křesla se proto vyplatí investovat a doplnit ho i o další kousky, které mu dodají na pohodlnosti, ať už jde o lenošku, příruční stolek na občerstvení nebo stojací lampu.

Foto: Lagoon

Velkým trendem v interiérech je ratan. Křeslo z něj a s podnožkou bude skvěle ladit s přírodním i boho stylem.

Základem každého relaxačního koutku je bezpochyby pohodlné křeslo. V poslední době se do módy dostávají klasické ušáky, které jsou pro odpočinkovou zónu jako stvořené. Nemusí jít ale jen o ně. Vhod přijdou i polohovatelná lehátka, houpací sítě i křesla a sedací vaky.

Zhoupněte se do pohodové nálady

Tipy a trendy
Foto: Amazonas Hängematten GmbH

Koutek s houpacím interiérovým křeslem je ideálním prvkem do pokoje dospívajících.

Pohodlné kousky jsou rozhodně velkým trendem nejen v interiéru, ale i v exteriéru. Hitem sezony jsou zejména houpací závěsná křesla, která jsou základem každého venkovního relaxačního koutku.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám