Hlavní obsah

Psychedelický interiér přinese nevšední zážitky i bez požití omamných látek

Novinky, Kristýna Křížová

Neuvěřitelné barvy, tvary a kompozice nemusíte vidět jen po požití omamných látek, které mění zážitky v mysli, ale klidně i zcela za střízliva. Stačí si do interiéru pořídit kousky, které vypadají jako nereálné a fascinující fantazijní objekty. Pro návštěvy to bude bezpochyby nezapomenutelný zážitek.

Foto: Design Shanghai, Mineheart

Zrcadlo Ruishui od Boking Art Studia vzniklo z průhledných materiálů. Zaujme i zneklidňující dílo do interiéru s názvem Moderní krása od anglo-italského studia Young & Battaglia.

Článek

Pokud chcete, aby váš interiér působil opravdu originálně a aby hosté měli z pobytu v něm skutečně nevšední zážitky, pak zkuste zvolit kousky, které prožitky navozené drogami celkem věrně imitují. Vsaďte hlavně na netypickou barevnost a prvky, které doslova hýří nesourodými a výraznými barvami.

Foto: Studio Australia, Nine Angels, Lime Lace

Extrémně pestré osvětlení dodá interiéru hodně netypický vzhled.

Stejně tak volte netypické a nevšední tvary interiérového vybavení. Dobře budou vypadat třeba koberce, které mají jiné tvary, než je obvyklé. Vhod přijdou i koberce, které fungují jako optická iluze. Třeba koberec vypadající jako černá díra, do které můžete spadnout.

Foto: H.O.C.K., Sonya Winner Rug Studio

I sedací nábytek a koberce mohou mít hodně netradiční vzhled.

Abyste dojem z interiéru umocnili, můžete v něm nechat hrát psychedelický rock, který vznikl v šedesátých letech minulého století a který měl za cíl sluchově napodobit zážitky z drog, jako je marihuana nebo LSD.

Foto: Audenza, Lime Lace

Motivy na polštářích by měly působit lehce strašidelným dojmem.

V interiéru uplatňujte kousky, které imitují zmatení smyslů a přinášejí esteticky nevšední zážitky a zkušenosti. Už jen slovo „psychedelický“ je odvozeno od slov psýché a delos neboli duše a projev. Interiér zařízený v tomto stylu by tak měl přinášet zážitky podobné výrazné změně duševního stavu.

Foto: Audenza, Red Candy, The Design Gift Shop, Red Candy

Volte kousky, které hýří barvami a mají nevšední tvary.

Interiér zařízený v tomto stylu se bezpochyby hodí spíš do rodinných domů, kde mají majitelé mnoho místností, které mohou využít k různým účelům, třeba i jen k pobavení se nebo k relaxaci.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám