Hlavní obsah

Pestrobarevné makronky jako designová inspirace

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbená barevná francouzská laskomina z mandlové mouky, cukru a bílků - makronka, je trendem nejen v gastronomii, ale začíná se coby inspirace objevovat i v interiérech. Makronky jsou obdivovány především pro pestrou barevnou škálu, ve které vznikají.

Foto: Audenza, Nedgis

Osvětlení inspirované makronkami působí hravým a veselým dojmem.

Článek

Kousky inspirované makronkami zapadnou hlavně do dámských interiérů a do prostor určených pro mladší generace. Hodí se i do cukráren a kaváren, kde zafungují jako nápadité tematické dekorace.

Foto: MontgomeryFest, PullCast

Věšáky ve tvaru makronek se mohou stát nápaditým zpestřením všech cukráren.

Tyto dekorace také uplatníte v místnostech, které působí fádním dojmem a je třeba je barevně oživit a dodat jim na originalitě.

V klasicky zařízeném interiéru s nimi ale buďte opatrní, s přírodními materiály nemusí vždy ladit. Volte proto spíš kousky v přírodních tónech.

Foto: Nedgis

Lampy ve tvaru makronek mají elegantní organické tvary.

Tvary makronek jsou pak ideální zejména pro sedací pufy a odkládací stolky. V uměřenější barevnosti zapadnou i do přírodního nebo skandinávského interiérového stylu.

Foto: Tom Raffield

Drobné sedací objekty ve tvaru makronek poslouží i jako odkládací stolky.

Interiérové kousky inspirované makronkami budou dobře vypadat i v prostorách zařízených v pop-art stylu, pro který je typické využívání pestrých a sytých barev.

Foto: Impar, Lapert

Motiv makronek na hrníčku nebo drobné šperkovnice ve tvaru makronek zapadnou do interiérů v pop-artovém stylu.

Inspirace jídlem obecně je mezi designéry oblíbená. Do nově vznikajících kousků se vždy promítají aktuální gastro trendy.

Designéři navrhují třeba kousky v podobě avokáda nebo vaflí. Tento typ dekorací bezpochyby pobaví nejen dospělé, ale zejména i děti.

Anketa

Máte doma designové prvky inspirované jídlem?
Ano, hned několik
8,2 %
Ne, ale uvažuji o něčem podobném
6,4 %
Ne, takový design mi nic neříká
85,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 219 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám