Hlavní obsah

Nafukovací nábytek pobaví milovníky neotřelých interiérových řešení

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stěhování nemusí být nijak zvlášť náročné, pokud se váš nábytek dá jednoduše vyfouknout a znovu nafouknout. Některé kousky do interiéru v této „verzi” opravdu fungují, jiné jsou nafukovacími objekty jen volně inspirované. Oba typy ale budou v interiéru působit hodně nevšedně a originálně.

Foto: Lime Lace

Nafukovací sedací nábytek přijde vhod do přeplněných prostor.

Článek

Nafukovací objekty jsou typické pro letní sezonu u vody, ale mohou se směle objevit i v interiérech coby klasické nábytkové kusy.

Velkou předností kousků, které jsou opravdu nafukovací, je jejich omyvatelnost, pohodlnost, ale i fakt, že jejich stěhování není, vzhledem k nízké váze, příliš náročné.

Foto: Lime Lace

Některé kousky vypadají, jako by byly nafouknuté. Hodí se do moderně zařízených interiérů.

Tyto prvky jsou obecně vhodné do interiérů mladších generací, ve kterých přijde vhod i tvarově výraznější a nápadnější nábytek.

Zaujmou i v prostorech, kde oceníte jejich lehkou údržbu, poblíž bazénů a v relaxačních místnostech.

Foto: Nedgis

Nafukovací lustry jsou ideální pro ty, kdo se rádi a často stěhují.

Hodí se perfektně i do interiérů zařízených v pop-artovém stylu, pro který je typické použití umělé hmoty, plastů, ale třeba i výrazná barevnost.

Naopak příliš nezapadnou do interiérů zařízených v klasickém, boho, romantickém nebo koloniálním stylu.

Foto: Lime Lace

Nafouklé podsedáky vynikají pohodlností.

Jedním z nejslavnějších objektů do interiérů tohoto typu je Balloon Dog od amerického umělce Jeffa Koonse. Mnoho kousků je jím volně inspirovaných.

Nafukovací pejsek vytvořený z tvarovacích balonků najde uplatnění v interiéru i sám o sobě, stejně jako klasické nafukovací balonky. Interiér pak bude působit i více sladěně.

Foto: Red Candy

Inspirace pejskem z balonků je nadčasovou klasikou pop-artových interiérů.

Pokud hledáte netradiční kousky do stísněnějších prostor a chcete, aby nepůsobily příliš robustně, můžete zvolit i průhledný nábytek. Když jej vhodně zkombinujete, bude prostor působit vzdušným, světlým a otevřeným dojmem.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám