Hlavní obsah

Předsíň? Hry na pětníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trávíme zde minimum času, ale vybavení může být pěkný oříšek. Nabízí málo prostoru, a přitom na ni klademe velké nároky, protože slouží k uložení šatstva, bot a drobností. Vítá nás po příchodu domů a reprezentuje před návštěvou. Co je to? Předsíň, jež je branou do našeho domova.

Foto: Ikea

Prostor vyčleněný na předsíň může nabízet spoustu zákoutí a nik. A ty je dobré využít jako úložný prostor od stropu až po podlahu.

Článek

Jak ji vybavit, to určí především dané dispozice. Ty nás v mnohém limitují, přesto se snažíme o praktičnost, plnohodnotnou využitelnost. Musí dobře fungovat pro celou rodinu od dětí až po dospělé. A to z hlediska přiděleného prostoru i výškové dostupnosti.

Hra s barvou

Na malé prostory se obvykle doporučují světlé odstíny, protože je opticky zvětšují. Ty sytější zase dodají prostoru pocit hloubky, útulnosti. A nemusí působit nijak stísněně. Důležité je zvolit dva odstíny, jež spolu ladí. Více ne! A dejte předsíni jasný styl.

Foto: Asko - nábytek

Předsíňová sestava ve vintage stylu nabízí ucelenou kolekci: věšáková stěna, lavice, komoda a vysoká skříň.

Jak vyladit koupelnu? Vsaďte na stylovou harmonii

Tipy a trendy

Hra s dispozicí

To, že bude prostor krásný, osobitý, je samozřejmost. Podstatné je smysluplné využití. Proto návrh začíná úložným prostorem, jenž se vyplatí předimenzovat. Ubrat se dá totiž vždycky.

Foto: Ikea

Jednoduchý sklopný botník má být umístěný co nejblíže ke dveřím a výškově dostupný celé rodině.

Předsíň může mít spoustu zákoutí i dveří do dalších místností. Jak vyzrát na tyto záludnosti? Botník situujte co nejblíže dveřím, aby byl opravdu hned po ruce a rodina neběhala s botami diagonálně přes místnost.

Za dveře patří praktický věšák na kabáty, bundy a tašky, které se aktuálně používají. Lavici s úložným prostorem ocení všichni, v domácnosti se seniory a dětmi je nezbytná.

Nezapomeňte na doplňky: velké zrcadlo, kde je vidět celá postava, misky na odložení drobností, jako jsou klíče, vodítko na psa, mobil, psací potřeby.

Foto: Solodoor

Za vchodovými dveřmi je obvykle zádveří s předsíní a následuje vstup do obytné části. Místa tu není nazbyt, skvělým řešením jsou proto posuvné dveře (nejlépe zajíždějící do stavebního pouzdra). Vhodné jsou i tam, kde se v rohu potkávají dvoje dveře, které by si při současném otevření mohly vzájemně překážet. Dveře jsou navíc bezbariérové, mají tiché a jednoduché otevírání.

V zimě je čas na renovaci podlah

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám