Hlavní obsah

Háčkované a pletené kousky perfektně ladí k boho stylu, který je hodně trendy

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozevlátý boho styl plný ručně dělaných výrobků, nábytku s patinou, přírodních materiálů i orientálních vzorů dobře koresponduje i s háčkovanými, pletenými a vyšívanými kousky. Ty byly dlouhou dobu spíše retro záležitostí známou z interiérů našich babiček. Nyní se ale vrací na výsluní.

Foto: And so to Shop, Ella James

Háčkované a pletené kousky skvěle ladí s rozevlátým a uvolněným boho stylem. Vrací se proto opět do módy.

Článek

Háčkované kousky jsou pro boho styl rozhodně to pravé. Ručně dělané kousky do domácnosti k němu totiž bezpochyby patří, ať už jde o háčkované ubrusy, dečky, povlaky na polštáře, lapače snů nebo závěsné obaly na květináče. Právě díky nim vytvoříte v interiéru přírodní oázu připomínající trochu džungli, což je v tomto stylu  žádoucí.

Foto: Garden Trading (2x)

Závěsné obaly na květináče zkrášlí interiér plný přírodních prvků.

Výhodou boho stylu je, že interiérové kousky nemusí být dokonalé a perfektní. Cení se naopak ruční výroba, originální vzory a drobné nedokonalosti jsou spíš plusem. Cílem je, aby interiér působil nenuceně a aby v něm lidé měli pocit svobody a netrápili se tím, že když něco odřou nebo zmačkají, interiér nějak utrpí.

Foto: So Cosy, Tom Tailor

Ručně vyráběné kousky zapadnou i do rustikálnějších interiérů.

K tomuto stylu se budou dobře hodit i lidové motivy, ornamentální vzory a vůbec motivy známé z různých kultur. Jejich míchání u tohoto stylu vůbec není na škodu, spíš naopak. Čím pestřeji a více volnomyšlenkářský interiér působí, tím lépe.

Foto: Mindthegap (2x)

Obšití polštářků a doplnění o střapce je sladí s boho stylem.

Aby kousky nepůsobily staromilsky, volte živé a pestré barvy. Háčkované lampiony, košíky nebo prostírání klidně mohou zářit pestrou paletou barev. Bezpochyby pak budou působit modernějším dojmem.

Foto: The British Craft House (2x)

Háčkované kousky mohou hýřit barvami. Drobné nedokonalosti nejsou na škodu.

Boho styl je letos v interiérovém designu velkým trendem. Oblibu si získává i stanování v boho stylu. K němu patří použití přírodních materiálů, sezení na špalcích od dřeva, ležení na piknikových dekách nebo houpání se v závěsných sítích.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám