Hlavní obsah

Postele s trezory zapadnou i do klasického rustikálního interiéru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Americe vyrábí postele, které umožní mít peníze v bezpečí ne v matraci, ale přímo pod ní. Tam totiž můžete mít nedobytný trezor společnosti Heracles Research Corporation, který navrhl designér John Adrain.

Foto: Profimedia.cz

Trezor je přístupný po odsunutí matrace.

Článek

Američané mají monstrózní postele se zámky. Produkt vynalezl a navrhl John Adrain z Heracles Research Corporation. Jeho výrobek si kupují hlavně američtí miliardáři.

Postel nese název "Postelový bunkr" (BedBunker), i s trezorem váží cca 580 kilogramů. Dvířka do trezoru mají pístové ovládání.

Foto: Profimedia.cz

Na první pohled vypadá lůžko jako klasická rustikální postel.

Trezory zabudované v suterénu či v garáži mohou trpět vlhkostí, navíc bývají většinou pevně zabudované, takže jsou při stěhování velkým problémem. Trezorová postel je ale přemístitelná.

Trezory po obou stranách postele jsou lehce dostupné. Uživatel musí jen posunout matraci vpravo nebo vlevo, není nutné ji celou odklápět. Trezor může uživatel vložit i mezi dva díly matrace.

Foto: Profimedia.cz

Postel v romantickém deignu na první rozhodně nevypadá, že by mohla ukrývat trezor.

Postele tohoto typu naleznete v budovách s nejvyšší ostrahou a uplatní se i v luxusnějších hotelových pokojích.

Velkou nevýhodou je chybějící rošt

Velkou nevýhodou postele je ale chybějící rošt - matrace tak nemá potřebné odvětrávání a nedochází k odvádění vlhkosti. Matrace tak může ukrývat nejednu plíseň a roztoče.

Foto: Profimedia.cz

Trezory jsou uvnitř vypolstrovány molitanem.

Design postele je možné zvolit podle stylu zařízení ložnice. Zásadní je ale výběr materiálu - postel musí být odolná, aby trezor vůbec unesla.

Foto: Profimedia.cz

Trezor je možné umístit do relativně libovolné masivní postele.

Postel s trezorem vyjde draho - ceny se pohybují od dvou do čtyř tisíc dolarů (tedy cca od 38 do 75 tisíc korun). Tyto kusy jsou k mání zatím jen v Americe.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám