Hlavní obsah

Podkrovní domov mezi přírodou a centrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítejte v podkroví! Místě, kde máte výhled z ptačí perspektivy, kde je dostatek denního světla a jste blíže slunci. V tomto rekonstruovaném mezonetovém bytě si navíc majitelé užívají jak blízkosti přírody, tak výhod bydlení nedaleko centra Prahy, a to vše v klidném a příjemném prostředí.

Foto: verynicebeautiful

Podlaha je dominantní, olejovaná dubová, se vzorem rybí kosti. Stejná dřevina je na nášlapech schodiště

Článek

Prostorný podkrovní byt o rozloze 150 m2 se nachází nedaleko centra metropole a Prokopského údolí.

Na dvou zrekonstruovaných podlažích se odhaluje jedinečná realizace s čistou architekturou a maximálně využitá funkčnost daného prostoru. Spodní úroveň tvoří společenské místnosti, vrchní se uzavírá do privátní části majitelů.

Zadání pro designérku Adélu Bačovou bylo jasné: interiér pražského bytu proměnit na hezký a pohodlný domov pro mladou rodinu. Majitelé si přáli designově čistý a funkční prostor s kvalitním vybavením.

Útulnost a světlo

Byt má krásnou olejovanou dubovou podlahu poskládanou do vzoru heringbone neboli rybí kosti. Promyšlený styl laděný do posledního detailu je vidět i na cihlovém kuchyňském ostrůvku, který nese stejnou barvu jako židle značky TON vyrobené tomuto projektu na míru.

Nad jídelním stolem a židlemi od belgického výrobce Etnicraft levitují svítidla Lasvit. Sezení se nachází u prostorné terasy s výhledem do okolní krajiny.

Jedinečná a dominantní je otevřená galerie, která propouští dostatek světla do druhého podlaží a tím zvětšuje už tak velkorysý prostor. Skleněné zábradlí s dřevěným madlem umožňuje průhled celým bytem a pochozí most ve vrchním patře vede do skryté pracovny.

Interiér podkrovního bytu má elegantní severský střih

Tipy a trendy

Anketa

Máte rádi podkrovní byty?
Ano, mají jedinečnou atmosféru
75,5 %
Některé ano
6,5 %
Moc je nemusím
9,8 %
Ne, tenhle typ bytů není nic pro mě
8,2 %
Celkem hlasovalo 184 čtenářů.

Související články

Podkrovní bydlení zařízené na hravé vlně

V malebné vesnici Strýčkovice na Domažlicku vznikl netradičně řešený podkrovní byt, primárně určený pro rodinné hosty paní majitelky, především dceru...

Výběr článků

Načítám