Hlavní obsah

Inspirace herbářem přírodnímu interiérovému stylu sluší

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada z nás má hezké vzpomínky na výrobu herbářů složených ze vzorků rostlin, semen, plodů, jejich nákresů nebo fotografií. Herbáře sloužící původně pro výuku botaniky a lékařství mají svou estetiku a inspirace jimi perfektně oživí i interiér zařízený v přírodním stylu, který je v poslední době neobyčejně trendy.

Foto: Ella James, Sweetpea a Willow

Polštáře inspirované herbářem dobře zapadnou do interiéru v přírodním stylu.

Článek

Pokud patříte mezi fandy přírodního stylu a máte v oblibě rostlinné motivy, pak by právě pro vás mohla být inspirace herbářem tím pravým ořechovým.

Různé rostliny coby motiv na tapetách, obrázcích, ale i na stolním servisu doladí interiér zařízený v přírodním, boho i rustikálním či Provence stylu k dokonalosti.

Foto: Easy Life

Rostlinné motivy dodají stolování na zajímavosti. Děti se mohou během jídla i vzdělávat.

I ostatní dekorace volte takové, které budou herbář připomínat. Vhodné jsou textilie s mnoha druhy rostlin, rostlinné nástěnné dekorace a přírodní materiály obecně.

Trendem je užití bambusu, prim bude hrát i prostírání z banánových listů, zástěny z rákosu apod.

Foto: Antipodream, H.o.c.k.

Interiér doladíte k dokonalosti s textiliemi s mnoha rostlinnými motivy.

Nezapomeňte, že patina je v případě uplatňování herbářů v interiéru plusem. Připomíná ducha starých časů a dodává kouskům na autentičnosti. Starší zažloutlý papír nebo oprýskaný rámeček tentokrát nebudou na škodu, spíš naopak.

Foto: Einrichten design, Mindthegap

Základem je mnoho rostlin na obrázcích a plakátech rozmístěných všude po stěnách a na poličkách.

Prostírání s motivy různých druhů zeleniny nebo ovoce ocení i malí strávníci, kteří se tak mohou učit názvy. Dekorativní kousky pak mohou sloužit i jako stylová a nenucená výuková pomůcka.

Foto: Sophie Allport

V podobném duchu můžete zvolit i prostírání s motivem různých druhů zeleniny.

Milovníci přírodního stylu mohou do interiéru zakomponovat i kousky inspirované barvami jihoamerických nížin. Béžová a písková barva nechají krásu rostlin plně vyznít.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám