Hlavní obsah

Ozdobte přírodou sváteční stůl

Právo, Sylva Svobodová

Zemité decentní odstíny, jednoduchost, útulnost, vřelost. Takovou atmosféru vykouzlíme, když se rozhodneme pro sváteční dekoraci v přírodním stylu. Převládá v ní jedlově zelená, písková a červená. S akcentem bílé, který nám evokuje snášející se sníh. Stůl lze doplnit i dekoracemi nasbíranými při procházce v lese, originalita se cení nade vše!

Foto: WestwingNow

Ručně malovaný šestidílný set Classic Grüner Hirsch. Cena 3044 Kč.

Článek

Zimní období je ve znamení pečení, domácí atmosféry, odpočinku a pohody. Kromě tradičního cukroví se pustíme i do pečení jablečných či banánových chlebíčků, domácích sušenek.

A všechny tyhle dobroty, připravované ručně, s láskou a trpělivostí, si zaslouží servírovat na krásný porcelán, sklo či keramiku.

Jednoduché motivy osloví

Vychutnejte si zaslouženou čerstvě namletou kávu. Ručně malovaný kávový servis Classic Grüner Hirsch je určen pro přátelské posezení dvou osob a láká do přírody, na chalupu. Skládá se ze šesti dílů, cena 3044 Kč.

Zpátky do dětství

Vánoční kolekce porcelánky Seltmann Weiden se navrací ke klasice a tradiční vánoční nostalgii. Nádobí má typický tvar a motivy s vánočním stromečkem, perníkovou chaloupkou či vzory tradičních hraček. Na krémovém porcelánu působí hravě i elegantně.

V kolekci najdete běžné kousky jako talíře, hrnky a misky, ale třeba i obdélníkový podnos či dvoupatrový etažér na cukroví. K dostání je i dvanáctidílná jídelní sada nebo osmnáctidílná kávová sada.

Foto: LuxuryTable

Porcelánové nádobí firmy Seltmann Weiden vypadá jako z pohádky.

Krásné nádobí dodá vašemu stolu osobitost

Tipy a trendy

Nezapomeňte na věnec

Adventní věnec je nedílnou součástí Vánoc. Patří na stůl i na vstupní dveře. Může být bohatě zdobený, ale přírodnímu stolu sluší skromnější provedení. Věnec Eurelia je uvitý z blahovičníkových (eukalyptových) větviček. Cena 1329 Kč.

Foto: WestwingNow

Sváteční věnec Eurelia z eukalyptových větviček. Cena 1329 Kč.

Vážíme si českých sklářů

Zaujal nás talíř, který se hodí pro servírování drobnějších dezertů. Je skvělé, že si sami můžeme určit, zda ho chceme mít hluboký či mělký, můžeme si dokonce nechat vypískovat iniciály. Je to milý detail, který se hodí, když chceme skleněný talíř využít jako dárek.

Průměr talíře je 20 cm, lze si ho pořídit v mělké či hluboké variantě. Cena talíře bez pískování 299 Kč, s pískováním 399 Kč.

Foto: DT glass

Na skleněný talíř si můžeme nechat vypískovat iniciály. Cena 299 Kč, s pískováním 399 Kč.

Slavnostní ubrousek? Jedině látkový...

Dopřejeme si to nejlepší a papírové ubrousky o Vánocích schováme do zásuvky. Ke slavnostní tabuli se hodí textilní materiál v různém barevném provedení. V barvě jedle je krásný třeba bavlněný ubrousek zdobený navíc ještě třásněmi. Jmenuje se Hilma, 2 kusy vyjdou na 319 Kč.

Foto: WestwingNow

Látkové ubrousky Hilma se hodí nejen na sváteční stůl. Cena za 2 kusy 319 Kč.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Oblečte stůl i sebe do svátečního

Na přípravě slavnostní vánoční tabule si dejme záležet – vyjadřujeme tak úctu k sobě samým i vděk za to, že jsme se také tento rok všichni sešli u jednoho...

Připravte si dokonalou vánoční tabuli

U štědrovečerní tabule se scházejí celé rodiny a mnohé si potrpí na dodržování starých tradic. I proto je dobré si na vánočním stolování dát záležet a umocnit...

Vychytávky pro dětské stolování

Misky, hrnečky, talířky i příbory bývají promyšlené tak, aby co nejvíce usnadnily stravování malým dětem. Patentované výrobky pomohou s naplněním bříška a díky...

Výběr článků

Načítám