Hlavní obsah

Nic pro bábovky. Halloweenská výzdoba tohoto domu může být pro někoho doslova hrůzostrašná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už od června pracoval Kieron King z anglického Gillinghamu na halloweenské výzdobě svého domu, který v těchto dnech vypadá, jako by jej obydlel obrovský pavouk. Výsledek je natolik povedený, či pro někoho hrůzostrašný, že vzbuzuje pozornost nejenom místních. A to je moc dobře. Kieron takto získává peníze pro hospic.

Halloweenská výzdoba tohoto domu může být pro někoho doslova hrůzostrašnáVideo: AP

 
Článek

Na letošní svátek Halloween, který připadá na úterý 31. října, se Angličan Kieron King, otec pěti dětí, připravoval opravdu dlouho. Už od června vyráběl dekorace, jimiž vyzdobil svůj dům v ulici Lower Rainham Road ve městě Gillingham.

Kieron, jenž pracuje jako technik eskalátorů a také jako tesař, vytvořil všechny prvky výzdoby svého domu a zahrady vlastníma rukama. Pomáhaly mu pouze jeho děti.

„Začalo to, když jsem žil v Bexley a můj nejstarší syn, kterému tehdy bylo 12, mi začal pomáhat. Teď je už ale dospělý, takže se zapojily moje nejmladší děti,“ svěřil se 37letý Kieron webu Kent on line.

Rodina zaplatila za halloweenskou výzdobu vskutku děsivou částku

Tipy a trendy

Dominantou výzdoby je superobří pavouk, jehož nohy stojí až na chodníku. Je vyrobený z polystyrenu, který si Kieron mohl vzít v práci, a ještě jej takto vtipně zrecyklovat.

Důvodem byla snaha co nejvíce ušetřit peníze. „Když jsem se díval, kolik by stálo objednání nějakého z Ameriky, bylo poštovné prostě absurdní,“ vysvětlil majitel domu s tím, že nejprve začal s expanzní pěnou. Ale i té by býval spotřeboval tolik, že by celý projekt vyšel příliš draho. Z ní je proto vyrobený pouze menší pavouk.

Foto: AP

Halloweenská výzdoba tohoto domu může být pro někoho doslova hrůzostrašná. Pikantní je, že i Kierona pavouci ve skutečnosti děsí.

Foto: AP

Veškerou výzdobu si Kieron vyrábí sám, pouze ve spolupráci se svými dětmi.

Na nápad, že by si mohli na Halloween strašidelně ozdobit dům, přišli Kingovi před šesti lety. Tehdy to byla jen zábava pro jejich děti. Až v loňském roce se na výzdobu přijela podívat spousta lidí a mnozí z nich se ptali, zda jim mohou na něco přispět. A během pouhých tří dnů získali 2700 liber (76 360 korun).

Rodina neváhala. „Bylo by plýtváním s dary nic nedělat, a tak jsme se rozhodli pro Demelzu,“ říká Kieron, který právě pro tento hospic, jenž poskytuje specializovanou péči a emocionální podporu kojencům, dětem a mladým lidem, usedá během vánočních svátků na kolo převlečený za Santa Clause a rozváží dárky.

„Přijdou sem i děti z Demelzy, aby si halloweenskou výzdobu také prohlédly, takže to bude krásné,“ těší se Kieron.

Anketa

Líbila by se vám možnost odměnit hezkou výzdobu domu (nejen na Halloween) příspěvkem na nějaký charitativní projekt?
Ano, to bych rád/a přispěl/a.
47,2 %
Možná ano...
6,2 %
To nevím.
2,5 %
Spíš ne.
2,8 %
Ne.
41,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1442 čtenářů.

V Bolaticích vstávají mrtví z hrobů, strašidelná scenérie budí rozruch

Zahrada

Reklama

Výběr článků

Načítám