Hlavní obsah

Nevšední dekorativní grily vypadají jako krabice na nářadí, harmonika nebo prase

Novinky, tnk

Zařídit si interiér i exteriér nápaditě, ale přitom funkčně, už dnes díky nabídce designových kousků není nic složitého. Platí to i pro letní sezonu, kdy se hodně griluje. Klasické grily často svým tvarem neoslní, my pro vás ale máme tipy na takové kousky, které budou v interiéru fungovat i jako nápaditá dekorace.

Foto: Etsy, Annabel James

Do prostor mladší generace zapadne gril ve tvaru prasátka nebo harmoniky.

Článek

Skvělými pomocníky na léto jsou hlavně přenosné grily. Stále víc lidí totiž griluje na veřejných prostranstvích, a právě při přenosu grilu ocení jejich skladnost a snadnou manipulaci.

Volit lze nejlépe kousky s uchy nebo grily inspirované boxy na nářadí. Po vyjmutí grilovacích mřížek je ostatně můžete i tak používat.

Foto: Smithers of Stamford

Na první pohled jde o klasickou krabici na nářadí. Skrývá se v ní ale plnohodný gril.

Na zahradě oceníte naopak rozměrnější grily, které umožní přípravu většího množství jídla.

Vítanými pomocníky se tak mohou stát grily připomínající lokomotivu. Ty umožňují přípravu různých druhů pokrmů v odlišných částech.

Foto: Monsterzeug, Yellow Octopus

Kousky s příznačným označením Lokomotiva kolejové vozidlo opravdu na pohld připomínají. Na malých prostranstvích ale oceníte spíš menší grily, třeba ty kombinované s květináčem.

Trendem poslední doby je rozhodně recyklace. Vznikají proto grily z nepotřebných kusů traktorů, aut nebo strojů. Takové kousky budou stylovou dekorací hlavně v loftových a industriálních interiérech.

Foto: Smithers of Stamford

Gril vzniklý z nepotřebné části traktoru zafunguje i jako industriální dekorace.

Pokud chcete, aby měl gril v interiéru nebo exteriéru i dekorativní funkci, nemusíte hledat zrovna designérské výstřelky.

Zpravidla stačí, když se budete držet minimalistického, vkusného provedení a vyhnete se křiklavým barvám.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám