Hlavní obsah

Nejmenší domeček světa nabízí pouhý jeden metr čtvereční obytné plochy

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Architekti a návrháři každým rokem nabízejí nespočet variant malého bydlení pro lidi, kteří nemají peněz nazbyt, a nemohou si tak dovolit vlastní dům. To by se nyní mělo ale změnit. Designér Van Bo Le-Metnzel navrhl nejmenší domeček světa, který prý bude dostupný téměř pro všechny.

Foto: Profimedia.cz

Domeček s obytnou plochou pouhý metr čtvereční

Článek

Malých a ještě menších domečků bylo představeno jistě velké množství. Van Bo Le-Metnzel si ale stojí za tím, že právě jeho návrh je rozhodně jediný, který se může pyšnit označením nejmenší domek světa. A jak by také ne.

Už po sdělení obytné plochy domu vám bude jasné, že takové bydlení nejspíš nebude stát milióny - nejmenší domeček světa nabídne totiž plochu pouhý jeden metr čtvereční. A kolik že činí náklady na stavbu takového bydlení? Stačí prý 250 euro (cca 6340 korun), cituje server Inhabitat.

Foto: Profimedia.cz

Nejmenší domek světa není příliš velký, zato ale nabízí řadu možností, jak zde pobývat.

I přes svou "velikost" je ale domek více než přizpůsobivý. Při standardním postavení ho můžete využít jako malý pokojíček, případně místo na schůzku s klientem. Pokud si budete chtít zdřímnout, není nic jednoduššího, než domek položit naležato.

Le-Metnzel pochází z Laosu. Jako dítě byl nucen spolu s rodinou uprchnout ze země a od té doby prý hledá ten správný výraz pro pojem "vlastní domov". Domeček navrhl hlavně proto, aby měl konečně něco, co bude patřit výhradně jen jemu, i když by to měl být domek o výměře pouhý jeden metr čtvereční.

Reklama

Související témata:

Související články

Promyšlené malé garsonce nic nechybí

Singl osoby obvykle nehledají velký prostor k bydlení, ale je pro ně podstatná snadná dostupnost do centra a zároveň příjemné okolí. Potřebují komfortní malý...

Čím zaujmou nejmenší domy na světě

Bydlení v současnosti nepředstavuje zrovna levnou záležitost, a tak se není čemu divit, že se mnozí obyčejní lidé i návrháři snaží hledat různá "miniaturní"...

Výběr článků

Načítám